Resuming podcast

16 de Abril de 2024 a les 12:49

"A Sant Just, potser, el que li convé és començar-se a densificar"

Compartir

Entrevista a Just Fosalva, portaveu de Sant Just En Comú Podem, per parlar d'actualitzat política santjustenca.

Just Fosalva en l'entrevista a Ràdio Desvern.

Just Fosalva, portaveu de Sant Just En Comú Podem, ha compartit les seves perspectives sobre diverses qüestions clau que afecten Sant Just Desvern, incloent-hi l'habitatge, el medi ambient i la segregació educativa en una entrevista recent.

Pel que fa a temes d’habitatge, Fosalva ha criticat l'actual llei de regulació de lloguers per no incloure un règim sancionador efectiu i per perpetuar preus inflats sense mirar enrere als preus històrics. Centrant-se en Sant Just, el regidor ha proposat que es necessita una resposta més àmplia que simplement la creació de nous habitatges de protecció oficial (HPO). Ha destacat la importància de la diversificació de les estratègies, incloent-hi la rehabilitació d'habitatges existents i la seva inclusió en l'HPO, així com la transformació de baixos comercials en habitatges HPO. També ha suggerit la possibilitat de densificar zones del municipi per acomodar més famílies, especialment a cases grans que ja no poden ser mantingudes pels seus propietaris.

En l'àmbit del medi ambient, Fosalva ha parlat sobre el nou projecte 'La Riba', destinat a revitalitzar l'agricultura en una zona periurbana pròxima a la masia de Can Padrosa. Aquesta iniciativa pretén fomentar la biodiversitat i oferir noves oportunitats per a l'agricultura ecològica, alhora que serveix com a espai educatiu per a les escoles locals.

Pel que fa a l'educació, el portaveu ha parlat sobre la segregació en les escoles de Sant Just. Ha mencionat que, tot i que les dades inicials no mostren una alta segregació, es detecten patrons que podrien indicar una segregació subtil i s'està treballant en un pacte per abordar aquestes qüestions. A més, ha parlat sobre l'expansió de la Xarxa Educativa de Sant Just, que ara inclou un rang d'edat més ampli, buscant connectar tots els aspectes de l'educació a la localitat.

Fosalva també ha parlat sobre els desafiaments en implementar els nous contenidors amb xip, destacant que, malgrat els problemes inicials, la resposta general ha estat positiva. Ha emfatitzat la necessitat de temps i educació per adaptar-se a aquests canvis i ha elogiat la cooperació de la comunitat durant aquest procés de transició.

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: