Resuming podcast

17 de Abril de 2024 a les 12:45

Entrevista a Joan Basagañas, alcalde de Sant Just, per parlar d'actualitzat política santjustenca

Compartir

Joan Basagañas en l'entrevista a Ràdio Desvern.

En una entrevista recent amb l'alcalde de Sant Just, Joan Basagañas, s’han tractat diverses temàtiques clau que afecten el municipi, incloent-hi transport públic, habitatge, infraestructura i qüestions ciutadanes específiques.

Pel que fa al transport públic, Basagañas ha comentat l'increment significatiu de l'ús del transport públic a Sant Just, destacant la resposta positiva de la ciutadania a les millores implementades en les línies d'autobús i l'expansió del servei AMBici. Ha afirmat que aquest increment de demanda ha motivat la millora de freqüències i la introducció d’autobusos més grans. A més, ha assenyalat que s'estan adreçant els problemes inicials amb la nova empresa operadora de l'X30, amb un monitoratge continu per assegurar un servei eficient.

En temes d’habitatge, l’alcalde ha abordat el pla urbanístic de Bonaigua, defensa la necessitat de desenvolupament per proporcionar més habitatge de protecció oficial, destacant que l'edificació zero podria tenir conseqüències econòmiques negatives per al municipi, inclòs el possible litigi amb els propietaris de terrenys.

L’alcalde critica els que s'oposen a nous desenvolupaments, argumentant que Sant Just necessita polítiques d'habitatge que permetin a la població jove i a les famílies separades continuar vivint al municipi.

En millores en infraestructura, Basagañas ha destacat plans de millores del carrer Ateneu i les escales del carrer Església, a més d'abordar la necessitat de millorar la xarxa de clavegueram en diverses àrees.

També ha expressat la seva visió pel teixit comercial de Sant Just, subratllant la dinàmica de les botigues i la importància de mantenir la massa crítica de comerç tot i la proximitat a Barcelona.

En termes de participació ciutadana, Basagañas ha explicat els canvis horaris proposats per facilitar la participació del públic als plens municipals, posant les preguntes i suggeriments del públic abans de la sessió per millorar la comunicació.

En resposta a preguntes específiques de la ciutadania, l'alcalde ha discutit la regulació municipal del soroll nocturn, els problemes tècnics amb els contenidors amb xip i la qualitat de l'aigua en les escoles. Ha reafirmat l'aposta de l'ajuntament per millorar el reciclatge i la gestió de residus mitjançant aquests contenidors intel·ligents i ha parlat sobre la possible instal·lació de dispositius d'osmosi en les escoles per garantir l'accessibilitat a aigua potable de qualitat.

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: