Resuming podcast

18 de Abril de 2024 a les 10:04

La Mostra de CineBaix presenta un cicle de cinema llatinoamericà

Compartir

Del 18 al 22 d'abril, el festival presenta 12 films de 9 països, amb projeccions i cinefòrums que exploraran les complexitats de l'Amèrica Llatina.

Del 18 al 22 d'abril, el CineBaix de Sant Feliu de Llobregat presenta una nova edició de La Mostra, centrada en el cinema llatinoamericà. Aquest festival ofereix un ric assortiment de 12 pel·lícules procedents de 9 països diferents, submergint els espectadors en les realitats diverses i sovint complexes de l'Amèrica Llatina.

La inauguració tindrà lloc el dijous 18 amb la projecció de ‘El eco’, un film mexicà de la directora Tatiana Huezo. La pel·lícula és una exploració profundament emotiva de la vida rural a Mèxic, destacant per la seva sensibilitat i rigor narratiu.

A més de les projeccions, el festival també acollirà tres cinefòrums significatius, proporcionant una plataforma per a discussions profundes sobre temes tractats en les pel·lícules. Els cinefòrums inclouran la presència dels directors i alguns dels protagonistes, com Miquel Carrillo amb ‘Luz de todos’, Iván Guarnizo amb ‘Del otro lado’, i Marc Gavaldà amb ‘Sangre derramada’, cada un explorant diferents facetes de les tensions socials i polítiques que viu l'Amèrica Llatina.

Destacats entre els films que es projectaran hi ha ‘Heroico’ de David Zonana, una crítica a la violència en les forces armades mexicanes, i ‘Karnawal’ de Juan Pablo Félix, una visió vibrant i acolorida del Carnaval Andí a Argentina. Des de Colòmbia, ‘La Jauría’ d'Andrés Ramírez Pulido ofereix un retrat cru d'un grup de joves delinqüents i, des de Xile, ‘Los colonos’ de Felipe Gálvez Haberle revisa els conflictes amb els pobles originaris.

L'entrada és lliure per a tothom, amb sessions planificades des del dijous 18 fins al dilluns 22 d'abril. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web de La Mostra.