Resuming podcast

24 de Abril de 2024 a les 12:39

"Hi ha una mirada molt curta en l'execució dels planejaments que hi ha a Sant Just"

Compartir

Entrevista a Désirée Triler, portaveu d'ERC Sant Just, per repassar l'actualitat política santjustenca.

Desirée Triler en l'entrevista a Ràdio Desvern.

Desirée Triler, portaveu d'ERC Sant Just, ha abordat diferents temes d’interès polític a Sant Just en una entrevista a Ràdio Desvern. Ha explicat les diferents al·legacions que han presentat des d’ERC en la construcció del nou pavelló de Mas Lluí, que inclouen discrepàncies en els terminis d'execució, la necessitat d'espais per a entitats, l'ampliació del dipòsit d’aigües pluvials i la incorporació de sistemes de reutilització d'aigües grises.

En l'àmbit de les polítiques de gènere i feminisme, la portaveu ha comparat les iniciatives de Sant Just amb altres municipis, destacant la manca d'un programa de canguratge públic a Sant Just, un servei que considera clau per a l'alliberació de temps lliure a les dones perquè puguin dedicar-se a activitats personals o professionals. La portaveu ha mencionat que aquesta és una pràctica exitosa en altres localitats on ERC té influència governamental. 

També ha parlat sobre el nou Espai Dona a Sant Just, destacant la importància d'aquesta iniciativa tot i reconèixer que podria haver-se fet més publicitat per garantir una major participació.

Pel que fa al creixement demogràfic de Sant Just, Triler considera que hi ha una manca de planificació a llarg termini en l'execució dels planejaments urbans. Creu que els planejaments actuals no semblen prou àgils per adaptar-se a les necessitats canviants de la població, que ja supera els 20.000 habitants. Destaca la falta de recursos, com una nova biblioteca i critica la infrautilització de certes instal·lacions com el centre cívic de Mas Lluí.

En qüestions d'habitatge, subratlla la necessitat d'ampliar el parc públic d'habitatges per evitar que els joves hagin de marxar del municipi, proposant la recuperació d'habitatges de protecció oficial a través del mecanisme de tempteig i retracte.

La portaveu ha tractat alguns altres temes d’interès, com la mobilitat al municipi i el projecte d’urbanització de la Bonaigua. Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: