Resuming podcast

22 de Febrer de 2021 a les 13:35

Arriben els Premis VOC a Sant Just: la mostra d'audiovisual en català

Compartir

Aquest dissabte 27 de febrer es celebra a Sant Just la mostra presencial dels Premis VOC, acrònim de Versió Original en Català.

Premis VOC és un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. Són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts.

Engloba tres categories, curtmetratges de ficció, curtmetratges documentals i Sala Oberta, destinada a projectes audiovisuals emmarcats dins dels nous formats, en fase de desenvolupament.

És una mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que tindrà lloc en diverses poblacions i de forma simultània el mes de febrer de 2021.

Ens ho explicava als micròfons de Ràdio Desvern Salvador Pont, membre de l’organització dels Premis VOC a Sant Just.

La mostra pretén, a part de gaudir dels curtmetratges en català, una certa interactivitat proposant als assistents participar amb el seu vot.

Fotograma del curtmetratge L'estrany

Hi ha una secció de premis, dos dels quals els emetrà el judici del públic. Un serà al millor curtmetratge de ficció, i l’altre al millor curtmetratge documental. Això es podrà fer a partir del QR que permet l’entrada a la sala, posteriorment a la seva visualització, mitjançant l’enllaç que es tindrà al correu electrònic.

Enguany es disposa de vàries novetats, entre elles, la possibilitat de veure la mostra de manera online gràcies a la participació de la plataforma Filmin. Una novetat que segueix la renovació dels festivals de cinema a causa de la pandèmia i els límits d’aforament i restriccions.

A Sant Just com ja hem dit serà aquest dissabte 27 de febrer a les 17h de la tarda a la Sala del Cinquantenari de l’Ateneu.

Enguany s’ha reduït l’aforament i es disposa d’un control d’aforaments i registres d’usuaris. Totes les entrades són gratuïtes per tal de fer accessible a tothom la cultura.

Per reservar les entrades, es pot fer a través d'aquest enllaç.

Així doncs, els curtmetratges finalistes són:

Categoria curtmetratge documental

  • PARIS, LA MECA DEL PARKOUR. Biel Macià (Bages)
  • TRISTOS TÒPICS. Joanic Geniüt (Gironès)
  • CAMÍ D’ÀRREU. Aleix Gallardet (Pallars Sobirà)
  • RENAIXEM. David Segarra (País Valencià)

Categoria curtmetratge de ficció

  • PANTERES. Èrika Sánchez (Barcelonès)
  • EMILIA. Cristina Guillen (Barcelonès)
  • ELS QUE CALLEN. Albert Folk (Osona)
  • L’ESTRANY. Oriol Guanyabens (Maresme)
  • REDEMPCIÓ. Miguel Llorens (País Valencià)
  • PRELUDI. Adrià Guxens (Tarragonès)

També es disposarà de la sala oberta, una convocatòria en que els responsables de cada proposta defensaran el seu projecte en la presentació pública de projectes, que tindrà lloc la primera setmana de març coincidint amb la cloenda de la mostra. El jurat determinarà quin dels 5 finalistes guanya el Premi Sala Oberta. Es pot consultar els diversos projectes a la pàgina web dels Premis VOC.

Finalistes de la categoria Sala Oberta:

  • ÀNIMA SALVATGE, minisèrie basada en el disc homònim (un projecte de Marta Rius)
  • DOCUMISTAN, TERRITORI DOCUMENTAL, programa televisiu en línia (un projecte de Marc Gavaldà, Maria Chatzi i La Mosca TV)
  • JUST DIXIT, improshow audiovisual (un projecte de Francesc Fontrodona, Marc Andreu i Toni Monsó)
  • MERCÈ D’HORTA, websèrie (un projecte de Maite Bassa i la productora Camille Zonca)
  • PIXI.CLICK, canal de YouTube amb suport transmèdia (un projecte de Lupe Capell, Guiu Trilla i Òscar Hidalgo)

Per últim, també ha nascut la proposta de treballar la mostra de manera paralel·la en els Centres de secundària. A Sant Just s’ha fet la proposta a l’INS Sant Just, la Miranda, el Madre Sacramento i l’Antoni Algueró. De moment l’INS Sant Just ha estat l’únic que s’ha mostrat molt obert i optimista enfront la proposta.