29 de Març de 2022 a les 12:44
La comunitat educativa ha assegurat que les mobilitzacions aniran “in crescendo” fins a aconseguir que el departament rectifiqui, en una vaga històrica segons els sindicats.
Els sindicats han convocat avui i demà dues jornades més de vaga per reclamar la retirada de l’avançament del calendari escolar pel curs 2022-2023, demanar un increment de la inversió en educació, defensar el català i reclamar, una vegada més, la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. És l’última tongada d’aturades a les escoles i instituts de Catalunya d’aquest mes de març del 2022, del total de cinc dies de vaga unitària. Una vaga que anirà acompanyada de dues manifestacions a Barcelona.
Pel que fa als serveis mínims decretats pel Departament de Treball és del 33% del professorat a infantil, primària i secundària. Un percentatge que arriba al 50% en escoles bressol, centres d’educació especial i servei de monitoratge.
Els sindicats acusen Cambray de no voler negociar els canvis amb la comunitat educativa i “demanen iniciar negociacions sense condicionants”. Afirmen que les seves reivindicacions van més enllà del calendari escolar 2022-23 i diuen que això només ha estat “la gota que ha fet vessar el got”. També estan en contra dels nous currículums i les retallades dels darrers anys i rebutgen la sentència de l’obligatorietat del 25 % de classes en castellà.
Després de les primeres jornades de vaga, el conseller Josep Gonzàlez-Cambray va cedir només sobre el nou currículum, anunciant que les escoles i instituts podran mantenir les matèries el curs vinent. També ha reculat en el nou sistema d’avaluació i ha eliminat la qualificació “en procés d’assoliment”.
Al llarg d'avui i demà des de Ràdio Desvern es contactarà amb les escoles del municipi per mirar de fer seguiment de la vaga. L’Escola Bressol Municipal Marrecs, compta avui només amb els serveis mínims obligats, el que suposa un 50% de la plantilla.