Per això, per tal de conèixer de més a prop la història de la indústria de guerra catalana, la que va començar a dotar d’armes el país per combatre a la Guerra Civil espanyola, la Secció Excursionista de l’Ateneu ha organitzat diumenge una visita a La Garrotxa. De tota manera, qui no s’hagi apuntat arriba tard, perquè les 55 persones que ho han fet ja han omplert la participació.
Però abans de l’excursió a La Garrotxa, per tal de posar en antecedents a les persones assistents, l’historiador i psiquiatre Jordi PUJIULA impartirà demà a l’Ateneu de Sant Just una conferència titulada “Indústries en clau de guerra”.
Pujiula ens explica què podem entendre per indústria de guerra.
Jordi Pujiula.
Jordi Pujiula també és president del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca i s’ha especialitzat en la història de la seva ciutat natal, Olot.
Precisament, la capital de La Garrotxa va esdevenir un dels nuclis de producció d’armes més importants de l’Estat espanyol. Un dels motius que va afavorir la proliferació de la indústria de guerra olotina va ser la seva situació geogràfica. Allà, dues indústries es van fer molt fortes.
Jordi Pujiula.
Tot i que Olot va ser un dels centres més importants de la indústria d’armes catalana durant la Guerra Civil, aquest conflicte bèl·lic va ser el culpable que aquesta producció, precisament, aflorés d’una forma molt lenta com a conseqüència dels problemes de subministrament de materials.
Jordi Pujiula.
Així, “Indústries en clau de guerra” serà la tertúlia que impartirà demà a quarts de 9 del vespre al local de la SEAS l’historiador Jordi Pujiula. Una conferència que s’organitza amb motiu, també, de la sortida que prepara aquest diumenge la SEAS a La Garrotxa per conèixer de més a prop la indústria de guerra catalana durant la Guerra Civil, amb seu a Olot. Les inscripcions per participar-hi, recordem, ja s’han tancat.