2 de Març de 2022 a les 13:28
Així, van plantejar el projecte ‘MONS’ no només per ensenyar una sèrie d’artistes a la Sala MercArt sinó que també buscaven integrar el teixit cultural i pedagògic de Sant Just.
Fotografia de l'Ajuntament de Sant Just
Van contactar així inicialment amb l’Escola Montseny per estudiar de quina manera es podia participar a l’exposició ‘El món propi’, i al llarg de les següents exposicions es contactarà amb les altres escoles de parvulari i primària del municipi. Déu explicava que també han contactat amb l’Escola de Formació Professional Antoni Algueró, i amb la Universitat de Barcelona, concretament amb la facultat de Belles Arts.
Es va començar amb primària per apropar aquestes generacions a l’art contemporani, un món que els és sovint desconegut. Els van convidar a veure l’exposició, rebent la visita de quatre grups de primària de l’Escola Montseny, amb qui van fer una visita comentada a l’exposició conjuntament amb els i les mestres. Van fer primer una visita molt lliure per no influir en el que els nens i les nenes vulguessin veure, i després es va fer una xerrada distesa per comentar les idees i opinions dels infants, comissaris i amb la intervenció dels i les mestres.
Déu assenyalava que han estat unes experiències molt divertides, ja que els infants d’aquestes edats no tenen tants prejudicis com els adults, i les mirades i comentaris van ser molt més honestos. Les respostes i interaccions van ser molt divertides, i basades en les seves impressions sinceres i fresques del moment.
Fotografia de l'Ajuntament de Sant Just
Com a comissaris patien per controlar els infants ja que hi ha obres fràgils, però reafirmava que va haver-hi converses molt maques i interessants.
Amb l’Escola de Formació Professional Antoni Algueró es va treballar amb el grup de Gràfica Publicitària. Es van posar en contacte amb el professor Toni Buenadicha, molt entusiasta amb la idea. Es va fer una visita comentadaa l’exposició amb els i les alumnes, una xerrada on es van debatre problemes i propostes del que representa el disseny d’una exposició d’art contemporani com les obres en sí.
Un dels artistes participants, Miquel Planas, a banda de ser escultor és professor de Belles Arts i li van proposar fer arribar alumnes de Belles Arts per tal de fer conèixer l’espai MercArt dins la xarxa d’art contemporani del voltant de Barcelona, i alhora interactuar amb els comissaris i l'univers narratiu de Planas amb els alumnes mitjançant un triangle de debat.
A les següents exposicions doncs, es continuarà treballant per tal d’unir les exposicions de ‘MONS’ amb el teixit cultural i educatiu del poble.