Són unes pràctiques que comencen al Neolític i que s’acaben a l’Edat de Bronze. Annabel Ortiz i Maria Bofill, del departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona, explicaran què feien els humans d’aquells períodes a l’hora d’enterrar els seus morts. Bofill i Ortiz presentaran la conferència en base a dos temes. Els ha detallat Maria Bofill al JUST A LA FUSTA.
Maria Bofill.
El megalitisme, de fet, és un tipus de pràctica funerària formada per pedres monumentals que van sorgir com a contenidors sepulcrals o, simplement, com a marcadors de territori. Segons Maria Bofill, aquest tipus d’arquitectura ha aportat molta informació als investigadors al llarg dels anys. Per exemple, a través dels esquelets trobats a l’interior de les pedres, es pot identificar la dieta que tenien les persones i, fins i tot, si feien treballs durs o forçats, la qual cosa podria indicar que hi havia desigualtats de classes. A més, també es feien enterraments individuals i col·lectius. Això també és un indicador social. Sentim, de nou,
Maria Bofill.
Aquestes pràctiques funeràries i rituals que es feien del Neolític a l’Edat de Bronze, fan pensar que entre la societat d’aleshores i l’actual hi ha moltes similituds.
Maria Bofill.
La xerrada “Pràctiques funeràries i megalitisme”, amb Annabel Ortiz i Maria Bofill, del departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma, serà avui a les 20h al local de la SEAS, a l’Ateneu, i s’emmarca en el seu cicle de conferències: “Del Paleolític a la Romanització”.