8 de Febrer de 2017 a les 17:10
És un fòrum en què s'han presentat 12 experiències d’èxit en l’àmbit internacional de ciutats amb models que permeten assolir prop del 60% de recollida selectiva.
Lluís Monfort ha assistit aquests dies al fòrum Waste in Progress, que també es presentava com un aparador de projectes d’innovació empresarial, un punt de trobada professional i un espai de connexió entre els sectors públic i privat. S’adreçava a personal tècnic vinculat a la gestió de residus de les administracions locals i supralocals d’arreu de l’Estat espanyol, a càrrecs electes amb responsabilitat en la gestió de residus municipals, i a empreses relacionades amb aquest àmbit.
Avui, últim dia del fòrum, s’ha aprofundit en les experiències que han implantat ciutats com Adelaida (Austràlia), Anvers (Bèlgica) i Cardiff (Regne Unit). Al fòrum, però, des de dilluns, també s’ha parlat dels casos de Seül, Munic, San Francisco o Tallinn, entre d’altres.
A Sant Just, els últims mesos s’està treballant activament en un canvi de model de gestió de residus. Una de les opcions més debatudes és el Porta a Porta. Pel portaveu del PP, Enric Salvadores, és un model que implica un gran canvi d’hàbits per part de tots els santjustencs i santjustenques i que, per això, no està del tot convençut de si funcionaria o no.
Tot i això, Enric Salvadores sí que considera que cal fer un canvi de model de gestió, però no perquè l’actual model no funcioni.
El portaveu popular creu que cal fer més campanyes de sensibilització entre els ciutadans per tal de conscienciar sobre la importància de reciclar i d’evitar la generació de residus.