7 de Juny de 2022 a les 12:37
Afegia així que és una pel·lícula visualment explícita i verbalment encara més.
Behdad porta més de vint anys experimentant amb la cinematografia i el vídeo sempre darrere la càmera, a Noah és la primera vegada que també s’ha posat davant la càmera. Rezazadeh ha interpretat 13 personatges diferents modificant la seva cara fins amb l’objectiu que no s’assemblessin a ell, arribant a l’extrem que ni ell mateix pugués reconèixer-se.
La pel·lícula fa al·lusió directe a la droga Pervitin, que se subministrava durant la segona guerra mundial als nazis, un potent psicoestimulant subministrat als seus soldats i pilots perquè lluitessin durant dies, setmanes i mesos. No sabien que era extramadament adictiva i que s’extendria a tots els soldats involucrats a la guerra independentment de la seva nacionalitat.
El llargmetratge segueix un pilot de combat adicte al Pervitin, que no és més que metanfetamina pura, que s’atrinxera després de ser derrivat en un lloc apocalíptic.
Dins del seu espai claustrofòbic, comença a perdre el cap en una odissea de múltiples trastorns de personalitat que el guiaran a través d’una delirant i extanuant pujada anfetamínica.
Entre aquests deliris de personalitat múltiple ell creu que és Noah bíblic escollit per Déu per salvar la humanitat del diluvi universal. Al llarg de tota la pel·lícula explica d’una manera molt directa i verbal la seva història fent al·lusió a la Bíblia.
Behdad ha realitzat el llargmetratge completament sol en tot el seu procés com una espècie d’home orquestra. Aclaria així que l’única ajuda externa que ha rebut ha estat en postproducció i mescla de so, on ha comptat amb la participació del també santjustenc Roger Blasco. El so de la pel·lícula en 5.1 crea la sensació de ser en un bombardeig.
Aquesta és la sinopsis del llargmetratge creat íntegrament per Behdad Rezazadeh, que ja ha obtingut dos premis en dos festivals asiàtics, el Druk International Film Festival de Buthan, i el World Film Carnival de Singapore.
Podeu recuperar l’entrevista completa amb el cineasta al podcast que trobareu a la pàgina web de Ràdio Desvern: