Tothom qui vulgui perfeccionar el seu català ho pot fer gràcies a les propostes engegades per l’Escola de Català i una d’aquestes és el “Voluntariat per la llengua”. Aquest programa posa en contacte una persona que parla habitualment català (el voluntari o voluntària) amb una que en té coneixements bàsics. Marta Mussach, responsable del Servei Local de Català, dóna més detalls de les parelles lingüístiques.
Marta Mussach.
Així, el programa compleix un doble objectiu: que es practiqui la llengua i que els qui parlen de manera habitual en català no canviïn d’idioma. Aquestes parelles es poden trobar allà on vulguin i quan vulguin per parlar en català sobre els temes que més els interessin durant un mínim de 10 sessions, d’una hora cadascuna. Per tant, aprenents i voluntaris surten guanyant en molts aspectes gràcies a aquesta experiència. Els aprenents practiquen la llengua que estan aprenent i coneixen una realitat cultural i social nova, mentre que els voluntaris i voluntàries amplien la seva visió del veïnat amb qui conviuen.
Aquest dijous, a 2 quarts de 8 de la tarda, la sala les Golfes de Can Ginestar acollirà l’acte de presentació de les noves parelles lingüístiques d’aquest Voluntariat, un acte al que hi assistirà l’alcalde de Sant Just, Josep Perpinyà. Marta Mussach explica en què consistirà aquesta presentació.
Marta Mussach.
Parlar mentre es passeja, prendre un cafè en un bar, llegir textos en català o veure una pel·lícula en aquesta llengua són només algunes de les idees que poden posar en pràctica les parelles que formen part d’aquest programa. A més, des del Servei Local de Català i el Centre de Normalització Lingüística s’organitzen activitats trimestrals per continuar amb l’aprenentatge per parelles.