7 de Maig de 2021 a les 13:28
"Germinació" és l'origen, és la creació d'alguna cosa important, d'alguna cosa que té vida pròpia. El Taller de Plàstica Municipal Carrau Blau és l'origen de la creació artística de diverses generacions d'infants de Sant Just Desvern.
Però aquesta germinació s'ha de cuidar, ha de tenir una terra fèrtil, s'ha de regar i d'aquesta manera les llavors germinen, creixen i es converteixen en plantes sanes i vigoroses. Aquest ha estat el procés al llarg de 40 anys del Carrau Blau. La tasca artística, creativa i educativa que van iniciar la Soledat Sans i la Marta Balada, i que ara continuen la Laia Amargós i l'equip de mestres del taller, ha germinat i ha crescut amb força.
Ens ho explicaven a Ràdio Desvern Laia Amargós, mestra del Carrau Blau i la Soledat Sans, fundadora.
L’homenatge ha estat ideat per Soledat Sans, i creat pels i les membres actives del Carrau.
Per fer-ho, s’ha buscat el concepte de germinació, pensant en com un pagès cuida la terra, a sembra i la mima per tal de que creixi. Això ho han volgut representar amb l’obra col·lectiva l’arbre viu. Un arbre creat amb tubs reciclats, envoltat de fotografies d’infants que estan creant i que d’aquesta manera, l’ajuden a créixer.
També es trobarà un estudi sobre la natura, amb treballs creats pels infants del Carrau i també de les escoles del municipi.
A causa de la pandèmia, Amargós expressava que hi ha una sèrie d’activitats més actives i sensorials pensades, que finalment no es podran dur a terme i que s’han vist obligats a canviar i transformar.
Soledat Sans ha volgut assenyalar que les imatges s’han de mirar d’una manera concreta per trobar-hi el contingut pedagògic.
Ha volgut indicar així que a l’entrar es veuen uns petits testos amb imatges dels infants treballant, assenyalava així que si et centres en les seves cares, pots veure com estan concentrats i contents en allò que fan.
També s’hi poden veure les flors que es van exposar el dia de Sant Jordi a les escales de la plaça Verdaguer, es tracten d’unes flors participatives entre el Carrau Blau i les escoles municipals, un fet que ha volgut remarcar Sans.
També ha assenyalat els retrats dels infants del Carrau Blau mirant-se al mirall, aquí vol remarcar com se’ls ha donat els materials i els recursos tècnics, alhora que llibertat, per tal de que es representin com ells i elles desitgin. Tot respectant la seva manera de fer de manera lliure.
Un altre punt important, són els cent testos que s’han fet en quatre grups. Cada un d’ells és un treball original amb unes premisses d’una diversitat molt pròpia del Carrau.
Amb les escoles de Sant Just, es realitzaran visites guiades i una sèrie de tallers al voltant de l’exposició.
De manera personal, l’exposició es podrà visitar de dimecres a divendres de 18 a 20:30h i dissabtes d’11 a 14:30h.
Els dissabtes 22 i 29 de maig, es duran a terme dues visites guiades a les 11:30h amb el professorat del Carrau Blau que inclouran una activitat adreçada a infants.
Cal fer reserva trucant al telèfon 93 480 95 64.
Recordem que l’exposició es podrà visitar fins el proper 5 de juny.