Resuming podcast

11 de Maig de 2022 a les 12:50

Gran èxit de la primera taula de mobilitat del Baix Llobregat

Compartir

Així ho explicava avui a Ràdio Desvern Laia Flotats, regidora de l’Ajuntament de Sant Just i també Consellera de Mobilitat del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

La taula de mobilitat és un espai de resolució de problemes, vinculats a la mobilitat, a partir de la interlocució i la trobada entre les administracions i entitats vinculades a mobilitat a la comarca. La primera taula es va celebrar a mitjans del mes d’abril amb un gran èxit de participació de totes les administracions. Van participar així l’AMB, l’ATM, la Generalitat, Carreteras del Estado, RENFE, Ferrocarrils i la Diputació de Barcelona. 

Imatge de la reunió telemàtica

L’objectiu, explicava la Consellera, és crear una taula de diàleg entre els ajuntaments de la comarca i les administracions, on plantejar qüestions i propostes per obtenir respostes de manera coordinada.

Els ajuntaments doncs, amb caràcter previ van fer una sèrie de preguntes que afectaven a diverses administracions i aquell dia es van donar les respostes i es van apuntar les accions de millora.

Pel que fa a l’estudi de millora, estava tot calendaritzat ja que era una de les peticions dels ajuntaments per saber quan s’executen. Un exemple que afecta Sant Just és l’ampliació de freqüències de l’autobús E30, prevista per finals d’any

Les diverses administracions van exposar també els projectes que desenvoluparan al llarg dels anys 2022-23, obres o millores de serveis que tindran lloc els següents dos anys. També van sortir inquietuds i propostes per un període més llarg de dos anys que es començaran a estudiar i es miraran de posar en marxa.

Flotats explicava així una sèrie de propostes i problemes que van sorgir a la taula de mobilitat. Un d’ells, és el traspàs del B-23 a la Generalitat. Aquest traspàs però només comprèn el tram fins Sant Joan Despí, on es construirà un carril VAO. Els ajuntaments que comprènen la B-23 més enllà d’aquest municipi, van posar sobre la taula la possibilitat d’allargar aquest carril BUS VAO fins Martorell en unes carreteres que són propietat de l’Estat. El director general de Carreteras del Estado de Catalunya era present, i per tant va apuntar-se la proposta per ser estudiada i possiblement aplicada.

Una altra proposta és la connectivitat amb la Universitat Autònoma de Barcelona de Bellaterra. Una connexió que en transport privat és de menys de mitja hora, però que s’allarga exponencialment quan hi vols accedir en transport públic.  S’està treballant amb la Generalitat i l’Àrea Metropolitana per reforçar línies d’autobús, o allargar l’R1 fins Castellbisbal, on hi ha connexió amb l’R8 que porta a Bellaterra.

Per últim també ha fet referència a la passera que creuarà fins a l’hospital Broggi per vianants i ciclistes. Això millorarà la connexió de Sant Just Desvern amb Ciutat Diagonal i també amb l’hospital de refèrencia.