Resuming podcast

19 de Juny de 2020 a les 12:43

L'Associació Fotogràfica Sant Just renuncia a la subvenció de l'Ajuntament d'aquest any

Compartir

L’Associació Fotogràfica Sant Just ha renunciat a la subvenció íntegra que li oferia l’Ajuntament, aquest any, com a entitat del municipi. Segons ha considerat l’associació, els diners ara mateix s’han de destinar a mesures més urgents. Alhora, consideren que tenen prou liquiditat per continuar amb la seva activitat aquest any; tenint en compte, també, que no han pogut dur a terme moltes de les activitats que tenien previstes, degut a la pandèmia. N’explicava més detalls el seu president, Joan Elias.

Tot i així, no han volgut renunciar a l’aportació de 1000 euros que havien planejat aportar a la lluita contra la Covid-19. Una donació que van decidir engegar conjuntament amb la iniciativa #FotosDesdeLaFinestra. Que proposava, tant a persones sòcies com aquelles que no ho fossin, i tant si vivien a Sant Just com si no, que pugessin a la plataforma instagram les fotografies que fessin durant els dies de confinament des dels seus balcons, finestres o terrasses. Per cada foto que es publiqués a instagram, amb l’etiqueta #FotosDesdeLaFinestra, l’Associació Fotogràfica Sant Just donaria un euro a algun dels projectes d’investigació que actualment s’estan desenvolupant per combatre la Covid-19. Finalment, tot i que s’han reunit 400 fotografies, s’ha decidit entregar 1000 euros, l’import màxim de donació que havien establert, a la lluita contra el virus.

Els diners es destinaran, en aquest cas, al projecte #Joemcorono. La iniciativa engegada des de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Irsi Caixa i la Fundació de la lluita contra el sida; i liderada pel doctor Bonaventura Clotet.

Alhora, l’Associació Fotogràfica Sant Just també participarà a les activitats que s’organitzin de cara a la Festa Major d’aquest any. Per aquesta raó, està preparant una exposició als Jardins de Can Ginestar, la mateixa que s’hauria fet al llarg del ‘juny fotogràfic’ que normalment organitza l’entitat. En aquest cas, s’exposaran les fotografies realitzades durant les Festes de Tardor de l’any 2019; amb la temàtica amigues i amics. Segons l’associació, la mostra s’instal·larà durant tot el mes d’agost als Jardins de Can Ginestar.

També asseguren que han finalitzat el concurs internacional que organitzen de forma anual. De tal manera que ja només queda entregar els premis, encara que el veredicte ja està decidit. En aquest sentit, també asseguren que s’han hagut d’adaptar a les condicions actuals; ja que tot el procés s’ha hagut de dur a terme de forma telemàtica, inclús la deliberació del jurat.

Fotografia: Ajuntament Sant Just