Resuming podcast

9 de Juliol de 2020 a les 18:17

Alnus celebra el seu vint-i-tresè aniversari

Compartir

L’Agrupació en defensa de l’entorn Alnus – Ecologistes de Catalunya celebra, la pròxima setmana, 23 anys. Per celebrar aquesta efemèride, l’associació ecologista organitzarà demà una petita trobada a la terrassa de Can Ginestar, oberta a totes les persones sòcies i simpatitzants. Una celebració que els agradaria festejar d’alguna altra manera; però que adapten d’aquesta manera a les circumstàncies de la pandèmia de la Covid-19. Així ho ha explicat Arbre Agulló, membre d’Alnus.

El 18 de juliol de 1997 va néixer l'Alnus amb la intenció principal d’aturar el desenvolupament urbanístic de la Vall de Sant Just, però també per treballar en defensa del medi ambient i del desenvolupament sostenible.

Alnus va iniciar el contacte amb altres grups ecologistes del país l'any 1998, a les Catorzenes Trobades naturalistes i ecologistes que es van fer a Altafulla i Torredembarra. Des de llavors, aquestes associacions han treballat conjuntament pel medi ambient i pels valors ecològics. Altres objectius d’Alnus han estat la minimització i el reciclatge de residus i la lluita per prohibir la incineració.

L’associació es va integrar en l’Assemblea d'Entitats Ecologistes de Catalunya l’any 1999, que el 2005 es va convertir en la Federació d’Ecologistes de Catalunya. A partir del 2000, van iniciar la Plataforma en defensa de Collserola amb entitats d’altres municipis. Més tard, el 2003, Alnus va impulsar la creació de la Plataforma Cívica en Defensa de la Vall de Sant Just. 

Tot i que l’associació ha arribat a comptar amb gairebé 40 socis i sòcies, cada vegada estan notificant una pèrdua més significativa d’inscripcions. Per aquesta raó, fan una crida oberta a la població, per tal de trobar un relleu cada cop més necessari.

Fotografia: Alnus