Resuming podcast

30 de Octubre de 2020 a les 12:47

L'Ajuntament s'adhereix al Pla per la diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat

Compartir

L’Ajuntament de Sant Just s’ha adherit per unanimitat al Pla per la diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat del 2020-2024. Es tracta del full de ruta de les polítiques públiques que s’hauran de desenvolupar a la comarca en els propers anys per a possibilitat la promoció de la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBI.

La regidora Gina Pol assenyalava ahir al ple que és un pas històric, perquè l’Ajuntament no disposava fins ara de cap pla que recollís els drets i defensés el col·lectiu LGTBI. Ha afegit que és un pas molt important com a consistori, i que tot i que és una mesura en la que reconeix anar tard, entren de la mà del Consell Comarcal que ha fet una gran feina.

Gina Pol ha explicat que les polítiques LGTBI i les polítiques de gènere comparteixen la mateixa arrel, i és que pateixen unes desigualtats que venen generades per un sistema de gènere on es prima la part masculina i heterosexual, deixant així la part femenina i no binària discriminada en molts àmbits. Malgrat que des de la Generalitat s’ha fet molt bona feina, encara queda molta per fer i és que hi ha discriminacions que perduren en el temps i costa molt eliminar.

El Pla ha estat elaborat entre l'octubre de 2019 i el juny de 2020, impulsat i coordinat per la Taula Comarcal LGTBI, amb la participació de tots els ajuntaments de la comarca i el suport de la Diputació de Barcelona.

El procés d'elaboració del Pla s'ha estructurat en tres fases: diagnosi, pla d'acció i redacció, amb diversos espais i grups de participació d'ajuntaments, entitats i persones LGTBI.

Podeu consultar el Pla complet aquí