Resuming podcast

2 de Desembre de 2020 a les 9:48

Josep M. Rañé, ponent al desè Fòrum Comarcal de la Mobilitat del Baix Llobregat

Compartir

Del 23 al 27 de novembre es va celebrar el desè Fòrum Comarcal de la Mobilitat del Baix Llobregat amb fins a tretze ponents. Es va fer de manera online a través del canal de Youtube del Consell Comarcal.

La presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Martínez Morales, va donar la benvinguda i va posar en relleu que el Baix Llobregat, pel seu pes econòmic i social de primer nivell i per la seva situació, té una importància cabdal en la mobilitat pel que fa a Catalunya. Per això, des del Consell Comarcal es vol debatre per fer sentir la veu de la comarca en l'àmbit de la mobilitat del futur.

Les sessions van estar conduïdes per la consellera de Mobilitat, Laia Flotats i el conseller de Medi Ambient, Jordi Carbonell, que van agrair la participació de tots i totes les ponents i de tots i totes les oients.

El Fòrum va comptar amb 5 sessions de diversos temes entorn la Mobilitat del Baix Llobregat.
La primera sessió va tenir per títol Impacte de la covid-19 en la gestió i planificació de la mobilitat. Es van posar sobre la taula aspectes com que durant la pandèmia s’ha garantit el transport públic segur, el repte clau que suposa recuperar la confiança dels usuaris i usuàries que han associat el transport públic a risc, o les oportunitats a aprofitar nascudes de la gestió de la Covid-19.

La ciutat dels 15 minuts i mobilitat de les cures va ser la segona sessió, on es va destacar la necessitat de dissenyar ciutats per a una ciutadania feliç, tenint en compte la crisi de les cures.

La tercera sessió portava per títol Last Mile per persones i mercaderies combinant transport públic i mobilitat elèctrica i la quarta sessió va ser Plans de mobilitat per polígons i empreses per la millora de la mobilitat laboral.

Josep Maria Rañé, regidor de Mobilitat de l’ajuntament de Sant Just, va participar en l’última sessió del Fòrum sobre experiències locals. Va posar de relleu com en el cas de Sant Just Desvern s’està impulsant un Pla de Mobilitat Local que inclou millores de mobilitat laboral, i que destaca millores per facilitar trajectes a peu i en bici, la pacificació i la gestió d’aparcament, la millora de transport públic i la descarbonització.

Una sessió que podeu recuperar completa aquí: