Resuming podcast

18 de Gener de 2021 a les 12:40

Carme Tello, psicòloga especialitzada en maltractaments infantils, ha explicat a Ràdio Desvern "que cal estar alerta i detectar els canvis en la conducta de l'infant"

Compartir

Avui hem pogut tenir als micròfons de Ràdio Desvern a la psicòloga infantil especialitzada en maltractaments, Carme Tello.

Tello fa participar com a conferenciant en una xerrada online que es va dur a terme el mes de desembre amb el grup de la Xarxa 0-6 de Sant Just.

Ha destacat que el més important és conèixer els inputs que puguin provocar aquests maltractaments infantils. És per això que el més necessari és donar aquesta informació a la població.

Ha remarcat que el que cal tenir més a compte és que més del 90% dels abusos sexuals infantils es dóna dins l’àmbit familiar o dins de persones conegudes.

Una detecció precoç és molt necessària. És per això que cal estar molt alerta, per exemple detectant canvis en la conducte de l’infant. Aquests són més fàcils de destacar en escoles i espais de lleure, on Tello ha assenyalat que l’adult és qui ha de ser capaç de detectar aquest cas.

Un altre aspecte que ha destacat és l’accés dels menors d’edat a la xarxa d’Internet. Ha explicat que és conscient que és impossible de controlar el contingut d’Internet, però que com a pares i mares o tutors de l’infant en qüestió cal controlar on navega, sense permetre la impunitat per navegar per xarxes pornogràfiques.

La psicòloga ha defensat el que ella anomena “parentalitat positiva”. Aquesta consta en donar les ordres i explicar les coses de manera positiva. Des de que l’infant sigui petit o petita, l’adult ha de poder seure amb ell o ella i que aquest sigui capaç d’explicar-li on ha accedit, perquè ho ha fet i fer-li entendre la problemàtica que això suposa.

Fotografia d'arxiu