Resuming podcast

4 de Març de 2021 a les 10:33

La nit del 8 al 9 de març es tancaran els contenidors de les fraccions resta i orgànica de la zona de La Miranda-Canigó

Compartir

La nit del 8 al 9 de març es tancaran els contenidors de les fraccions resta i orgànica de la primera zona que entrarà en vigor aquesta novetat, el barri de La Miranda-Canigó.

Recordem que aquesta acció forma part del nou model de recollida de residus domiciliaris basat en contenidors intel·ligents. Aquest servei afecta els contenidors de resta i orgànica, que s’hauran d’obrir amb una targeta identificativa vinculada a cada domicili.

Cada domicili comptarà de manera gratuïta, amb dues targetes identificatives vinculades al domicili. Les dades enregistrades a les targetes seguiran una política de privacitat i seran d’ús exclusiu per al funcionament d’aquest nou sistema.

Amb aquestes dades enregistrades es resoldran incidències i s’adaptarà el sistema per evitar desbordaments i millorar el servei de recollida i neteja. També es podran identificar els usos incorrectes de la recollida selectiva.

Els contenidors esmentats passen a tenir instal·lats un pany ubicat a les tapes dels contenidors per tal de mantenir-les bloquejades.
Per tal de poder-los obrir, només caldrà acostar la targeta a l’espai indicat per tal que es desbloquegin les tapes.

L’objectiu principal del nou model és incrementar els percentatges de recollida selectiva, que actualment és del 58% a Sant Just.

La recollida de residus amb contenidors intel·ligents és un model que estan adoptant cada vegada més municipis. Moltes localitats del País Basc ja l’han aplicat i a Catalunya s’han engegat les primeres experiències en municipis de la Garrotxa, el Bages i la Conca de Barberà.

El nou sistema ha demostrat tenir efectes notables sobre els resultats de la recollida selectiva, incrementant entre un 10% i un 20% els nivells inicials.