Resuming podcast

4 de Març de 2021 a les 10:49

L’Ajuntament fa efectives compensacions a empreses de Sant Just Desvern amb motiu de les pèrdues per la pandèmia de la Covid-19

Compartir

La pandèmia per la Covid-19 ha estat nefasta per a l’activitat econòmica del país, i Sant Just Desvern també s’ha vist afectada per aquesta situació. L’Ajuntament ha hagut de fer front a indemnitzacions econòmiques per reequilibrar la situació financera de diverses empreses que presten serveis municipals i poder mantenir els contractes i, en alguns casos, conservar els llocs de treball i la qualitat del servei.

Cal remarcar que aquestes empreses tenen dret a sol·licitar la indemnització de les despeses efectivament suportades en concepte d’indemnització pels serveis no prestats i, per tant, no facturats amb motiu de l’obligat tancament del servei. És una mesura regulada per la legislació de contractes del sector públic i en la normativa específica d’establiment de l’estat d’alarma , i per tant, si l’empresa ho sol·licita, presenta la documentació pertinent i entra dintre dels paràmetres marcats, té dret a percebre aquesta indemnització.

La Junta de Govern va aprovar recentment una relació de bestretes, indemnitzacions i reequilibris a serveis.
Aquests han estat, entre d’altres, el contracte amb l’empresa que presta els cursos d’Arts Plàstiques per un valor de 8.000 €.

També ha aprovat el contracte de suport educatiu per valor 7.292 €, i el de concessió del Complex esportiu de La Bonaigua per 123.290 €. Aquest últim, amb motiu de la suspensió del contracte derivats de les restriccions per la Covid-19 en les diferents onades que s’han produït, i aprovat en el Ple.

Altres contractes de serveis, estan tramitant la documentació per a la sol·licitud de bestreta o indemnització pertinent. D’aquests formen part els de la cuina de l’Escola Bressol Municipal Marrecs, el servei de l’Espai de Jocs, el Taller de Plàstica Municipal Carrau Blau, o el servei de les Escoles Esportives Municipals.

També cal assenyalar el contracte de neteja que ha rebut tres bestretes per import d’uns 47.000 € o el contracte de serveis de jardineria que ha rebut una indemnització per valor de poc més de 18.000 €. També el manteniment dels jocs infantils ha rebut una indemnització aprovada per import de 5.538 € i el servei de mini deixalleria per import de gairebé 4.000 €.