Resuming podcast

9 de Abril de 2021 a les 11:54

Diferents alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat demanen al govern que el confinament sigui metropolità

Compartir

Davant les darreres dades d’evolució de la pandèmia i l’augment de persones ingressades a les UCI a causa de la covid-19 al conjunt del sistema de salut català, la Generalitat va decretar dimecres un nou confinament comarcal a partir d’avui mateix divendres 9 d’abril.

En aquest sentit, diferents alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat demanen al govern la possibilitat que aquest confinament sigui metropolità i no comarcal.

Des del Consell Comarcal del Baix Llobregat, han volgut aclarir que comparteixen aquesta petició, sempre que no es trenqui la unitat territorial, en el sentit que les comarques que tenen els municipis dins de l’àrea metropolitana de Barcelona, també formessin part de la zona definida com a confinament metropolità en la seva integritat.

El Baix Llobregat és una comarca diversa, formada per 30 municipis, 8 dels quals no formen part de l’àrea metropolitana, i des del Consell Comarcal no s’entendria que aquests vuit municipis, Abrera, Esparreguera, Castellví de Rosanes, Collbató, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires o Vallirana, quedessin fora d’un confinament metropolità, i que altres municipis de la comarca s’integressin en aquest àmbit.

Fotografia: El Periodico

Aquesta proposta ha sorgit de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui ha dit que no qüestiona les decisions que pugui prendre el Procicat per fer front a la pandèmia però alerta que, en el cas de Barcelona, el confinament comarcal “té un efecte contrari al que es persegueix” perquè provoca aglomeracions a les platges i en altres punts de la ciutat”.

Dins el Govern de la Generalitat es troben diferències sobre les limitacions de mobilitat. Així mentre que Salut defensa el confinament metropolità, com el consistori, el Departament d’Interior es decanta pel comarcal.

Tot i així, el Govern de moment ho ha descartat.