Resuming podcast

9 de Abril de 2021 a les 12:47

L'Associació de Veïns i Veïnes de Mas Lluí surt al carrer per escoltar el veïnat del barri

Compartir

L’Associació de veïns i veïnes de Mas Lluí van veure afectada la seva activitat regular amb l’arribada de la pandèmia. Fins llavors, era molt habitual trobar-se setmanalment a l’Espai Mas Lluí situat al barri, un local municipal on tenen la seu. Helena Verdoy, secretària de l’Associació de Veïns i Veïnes de Mas Lluí , expressava a Ràdio Desvern que aquesta era una manera de rebre fàcilment propostes, queixes i suggeriments del veïnat, que podien anar a l’espai a fer i desfer.

Arran de la pandèmia es van veure obligats a tancar el local. Des de llavors les restriccions han anat canviant i tot i poder obrir provisionalment el juliol, actualment està tancat. És per això, que han volgut sortir al carrer, tot posant una carpa al carrer, sobretot els dissabtes quan hi ha mercat ambulant al Parc Iulia Quieta, per poder rebre suggeriments i donar-se a veure entre els nous i les noves veïnes del barri.

El seu objectiu és recollir els suggeriments o queixes dels veïns i veïnes i traspassar-los a l’Ajuntament com a associació. Verdoy afirmava que aquesta és una manera més directa i clara d’arribar al govern i de ser escoltats com a comunitat i no de manera individual.
Ha afegit que en general reben resposta de tots i totes les regidores a qui escriuen.

Actualment resten a l’espera del nou Centre Cívic que es construirà a Mas Lluí, on tindran la seva seu. Aquest és el tema que més els preocupa actualment, ja que és un edifici molt gran on hi caben moltes més coses que la seu de l’Associació. És per això que van recollir les propostes del veïnat per tal de traspassar-les a l’Ajuntament.

Verdoy assenyalava que de moment no tenen dates de quan s’obrirà aquest nou espai, i que tampoc han visitat les obres. A causa de la pandèmia, finalment les obres van començar més tard del previst. Des de l’associació van fer reunions amb el consistori abans de que comencessin les obres, per tal de trobar un punt mig entre l’objectiu de l’Ajuntament i els suggeriments de l’Associació.

Els dubtes i suggeriments també es poden enviar a l’Instagram de l’Associació.