Resuming podcast

11 de Maig de 2021 a les 12:33

Sant Just podria tenir en els propers anys una illa educativa completa que abraçaria la franja de 0 a 22 anys

Compartir

La Generalitat ha aprovat el nou decret d’admissió que introdueix diverses novetats que reforcen la coresponsabilitat entre administracions i permeten als ajuntaments, jugar un paper molt important mitjançant la creació de taules locals de planificació educativa i donant veu a la comunitat educativa a través de les comissions de participació.

El portaveu d’ERC de Sant Just, Sergi Seguí, manifestava avui als micròfons de Ràdio Desvern, que aquest és un gran pas endavant que permet que es pugui adaptar la planificació educativa a la realitat del nostre poble.

El grup municipal d’ERC, ja va portar al programa electoral la proposta de construir un institut-escola al barri de Mas Lluí. Aquesta proposta es va dur a terme ja fa dos anys, quan el barri no estava tan poblat com fins ara. Es buscava evitar la mobilitat dels infants i joves, tan a Barcelona, com a la resta de Sant Just. La idea d’Institut escola es duia a terme per tal de poder ampliar també l’oferta d’escola secundària de Sant Just, una ampliació necessària tal com justifiquen les dades del municipi.

Seguí assenyalava així que es van reunir amb el govern de l’Ajuntament per analitzar aquest decret que havia aprovat la Generalitat i que regula les zones de planificació educativa i que diu que els centres educatius s’han d’assemblar el màxim possible al seu entorn. Des d’ERC es va pensar en l’Escola Miquel Martí i Pol, tot i formar part de Sant Feliu, es troba a un carrer del barri de Mas Lluí de Sant Just.

Fotografia de l'Escola Miquel Martí i Pol

D’aquesta manera es va posar sobre la taula que la planificació del centre també inclogués els infants del barri de Mas Lluí. D’aquesta manera, s’evitaria el desplaçament innecessari d’aquests infants cap al Montseny, Canigó o Montserrat.

Si això és possible, no tenia cap sentit la construcció de l’escola institut al barri de Mas Lluí. De totes maneres, des d’ERC es continuava pensant que calia fer una ampliació de l’oferta de secundària del municipi. La segona petició que van fer a l’Ajuntament, va ser que en comptes de fer una ampliació del propi Institut per fer cinc o sis línies, es fes la implantació d’un institut escola a Sant Just en aquell espai que actualment té una línia educativa molt potent: les Basses de Sant Pere.

Fotografia: Escola Montserrat

Seguí recordava que allà hi haurà la segona escola bressol, cobrint les edats dels 0 a 3 anys, una escola de primària, i també compta amb una educació post-obligatòria de l’Escola Algueró. Amb la construcció de l’institut escola doncs, es podrien cobrir totes les edats.

Això doncs, es va plantejar a l’equip de Govern de l’Ajuntament de Sant Just les dues peticions: per una banda la creació de l’escola institut a les Basses de Sant Pere i per l’altra, que el barri de Mas Lluí pugui tenir com a referència l’Escola Martí i Pol. Seguí explicava així que, el Govern no només hi va estar d’acord, sinó que també han demanat a la Generalitat per escrit aquestes opcions.

Des d’ERC es demana però, que aquesta illa educativa completa que abraçaria dels 0 als 22 anys, s’hauria d’entendre com un tot, amb projectes complementaris i no excloents, potenciant que les direccions dels centres s’entenguin, es coordinin i dialoguin per oferir el millor projecte a famílies i alumnes.