Resuming podcast

14 de Juny de 2021 a les 12:43

Desenes de persones es van concentrar divendres davant l'Ajuntament de Sant Just per dir prou als feminicidis

Compartir

Davant la notícia que ens colpejava divendres d’un nou assassinat masclista, divendres es va convocar una manifestació davant tots els ajuntaments en rebuig a aquests.

En les darreres hores del divendres, es va trobar el cos sense vida d’una de les nenes desaparegudes a Tenerife, de 6 anys, segrestada pel seu pare, i també es va conèixer l’assassinat d’una menor de 17 anys a Martín de Jara (Sevilla) a mans de la seva exparella.

Fotografia: Ajuntament de Sant Just

A Sant Just doncs, desenes de veïns i veïnes es van concentrar davant l’Ajuntament per dir prou als feminicidis. A la concentració, es va fer un minut de silenci com a mostra de rebuig als feminicidis i la violència masclista, i també es va dur a terme una encesa d’espelmes.

Recordar així, que el passat mes d’abril va entrar en funcionament el nou servei de Whatsapp gestionat per Mossos d’Esquadra per oferir informació i assessorament policial a la víctima de violència masclista. Amb el número 601 00 11 22, es podrà contactar amb els mossos per rebre assessorament policial i resoldre dubtes i preguntes.

A Sant Just Desvern, quan una nena o dona és víctima de violència masclista, s’activa el Circuit Municipal d’Atenció i Suport a les Dones Víctimes de Violència de Gènere, a través del qual es treballa en xarxa amb els diferents serveis locals implicats i amb personal professional de les diferents àrees amb l’objectiu de coordinar el màxim de recursos disponibles i evitar la doble victimització de la dona. 

La Xarxa Local d’Actuació en Violència Masclista no només està formada per serveis públics i institucions, sinó que també incorpora a entitats i col·lectius del municipi que poden contribuir a fer un abordatge integral. Aquest model implica afrontar el fenomen de la violència vers les dones de forma multidimensional, és a dir, actuant en el camp de la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació i reparació de la dona o nena.