Resuming podcast

20 de Setembre de 2021 a les 12:33

L’Assemblea de la CUP Sant Just va triar a inicis d’aquest mes com a futur nou regidor a l’Aleix Abadia Huguet, que hem tingut avui als micròfons de Ràdio Desvern

Compartir

Recordem que el passat mes d’agost, el regidor de la CUP-AMUNT, Carles Garcia Salas, va anunciar la seva renúncia després de més de dos anys com a regidor al ple municipal de Sant Just.

Ara doncs, serà el torn del jove santjustenc de 23 anys, l’Aleix Abadia Huguet, militant de base de l’Esquerra Independentista i del teixit popular del poble i graduat en física. Així ho explicava als micròfons de Ràdio Desvern.


El futur regidor ha explicat que des de la CUP no entén la institució com un lloc a anar fer carrera política. En aquest sentit ho entenen com un espai de lluita política, triant cada quatre anys qui serà el gestor del capital a Sant Just.

En el proper ple doncs, Abadia explicava que en principi serà nomenat com a regidor, passant així a ser el regidor més jove del ple municipal de l’Ajuntament de Sant Just. Exposava d’aquesta manera l'entramat burocràtic que han hagut de saltejar, ja que Abadia anava cinquè a la llista. Per tal de poder passar a ser regidor ocupant el lloc de Carles Garcia, les persones que anaven davant seu a la llista havien de renunciar. Una renúncia que van presentar a la junta electoral de Madrid, que van demanar que es fessin personalment.


Abadia explicava així que en un primer moment pensaven que el Carles faria els quatre anys, i que per tant no s’havia fet un ordre de llista pensant en una renuncia, sinó que es va fer una llista cremallera amb persones que simpatitzés o milités amb el moviment.

Així doncs, de moment només podem parlar de futur regidor i portaveu del grup CUP-AMUNT Sant Just, però des de la formació esperen poder fer-ho oficial aquest proper ple municipal del mes de setembre. Podeu recuperar l'entrevista completa aquí: