Resuming podcast

21 de Setembre de 2021 a les 9:43

Presentació del llibre “Girona 1939: Porta de l’exili” amb el seu autor, Joaquim Nadal i Farreras

Compartir

Al voltant de l’exposició “La maleta d’Agustí Centelles” es durà a terme demà dia 22 de setembre a l’Espai MercArt la presentació del llibre “Girona 1939: Porta de l’exili”.

La presentació es farà a càrrec de l’autor del llibre, Joaquim Nadal i Farreras.

El llibre explica els moments històrics i de gran intensitat dramàtica que va viure la ciutat de Girona, de la mateixa manera que tot Catalunya, en els darrers dies de gener i els primers dies de febrer de 1939.

Fotografia de la portada del llibre

L'entrada a la ciutat de les tropes franquistes, el 4 de febrer, va ser la frontissa que va marcar amb una empremta profunda la vida gironina. Un cop ocupada, la persecució i la repressió allargarien el sacrifici i la desolació. Al voltant d'aquesta cruïlla, una munió de catalans passarien per la ciutat camí de l'exili. El llibre plasma testimonis eloqüents de persones anònimes o de destacats dirigents polítics o representants de la intel·lectualitat catalana

Per assistir a la presentació que es durà a terme demà a les 19h a l’Espai MercArt, on també podeu visitar l’exposició de Centelles, cal fer inscripció prèvia trucant al telèfon 934809564.