Resuming podcast

14 de Octubre de 2021 a les 12:25

La nova normativa del PROCICAT que entrarà en vigor demà podria afectar les Festes de Tardor

Compartir

Demà entra en vigor una nova normativa per la pandèmia de la Covid-19, així ho ha anunciat el PROCICAT, tenint en compte la millora de les dades respecte les últimes setmanes.

Hem tingut als micròfons de Ràdio Desvern a l’alcalde, Joan Basagañas, qui ha assenyalat que cal veure què es publica finalment demà al butlletí oficial i si aquest s’adequa a les noves normatives que han publicat els mitjans de comunicació aquests dies. Ha afirmat que des de l’Ajuntament es vol fer unes Festes de Tardor el més semblant possible als anys anteriors.

Fotografia de la Nit de Sant Just al Carrer del 2018

Ha expressat així com la Shopping Night era l’activitat que més variava respecte altres anys, i que s’espera amb els nous canvis, poder fer una nit el més propera possible a edicions anteriors.

L’alcalde ha fet referència a que els establiments de restauració havien d’anar al Parc del Mil·lenari per poder respectar les normatives i les distàncies de seguretat, una mesura que no acabava d’agradar. La nova normativa que entra en vigor demà doncs, permetria recuperar l’acte molt semblant als anys anteriors.

Un canvi que arriba per quedar-se, és el trasllat de Sant Just al Carrer a l’Avinguda Indústria. Basagañas explicava que els carrers del centre del poble eren molt estrets, i aglomeraven masses persones ja abans de la pandèmia. És per això que es provarà la nova localització enguany, i si funciona, es podria mantenir els propers anys, o bé fer una barreja entre els carrers del centre i l’Avinguda Indústria.

Basagañas feia referència a les dades de la Covid-19, assenyalant que tot i que s’acaba de conèixer el confinament de dos grups a la Institució de la Miranda, l’afectació és mínima a la resta del poble.

El nivell de vacunació també està molt per sobre del 80%, i això, deia l’alcalde, permet anar recuperant la normalitat. Apuntava però, que cal començar a pensar que la vacuna sembla ser que serà periòdica.

Tot i així, afirmava que semblem estar al final del túnel, i que tot i que alguns canvis han vingut per quedar-se, sembla ser que poc a poc podrem recuperar la vida que fèiem abans de la pandèmia.

De moment però aquestes noves normatives no són del tot oficials, i per tant, des de l’Ajuntament no es vol prendre cap decisió sense que hagi sortit publicat el butlletí oficial. Tot i així, sembla ser que la nova normativa, afectarà a varis actes i activitats de les Festes.