Resuming podcast

15 de Octubre de 2021 a les 10:30

La teva roba en desús: economia circular, i un impacte social i ambiental

Compartir

S’acosta cada cop més el fred, i amb ell, el famós canvi d’armari, un moment ideal per fer una revisió d’aquella roba que ja no utilitzem.

És per això que des de l’entitat sense ànim de lucre amb seu a Sant Just, Solidança, es convida a la ciutadania a portar la roba en desús i que ja no se li donarà servei, als contenidors taronja de la cooperativa Roba Amiga.

Fotografia de Solidança

Es pot dur tot tipus de roba neta i plegada, també calçat ben aparellat, accessoris com bolsos i motxilles i roba de llit, tot sempre dins d’una bossa tancada

S’ha d’evitar en tot moment posar-hi roba bruta o estripada, i cal tenir cura de que no es colin restes de menjar o de pintures.

Portant la roba als contenidors taronges, es comença el cicle de l’economia circular. La cooperativa la recull, la classifica correctament passant per processos de qualitat i es promou la seva reutilització tancant el cercle de l’economia circular a les seves botigues de roba i complements de segona mà.

D’aquesta manera, la donació de roba genera un impacte social, creant llocs de treball oferint oportunitats d’inserció sociolaboral, i un impacte ambiental, ja que reutilitzant la roba, es redueix el volum de residus, les emissions de CO2 i la producció de fertilitzants i pesticides.