Resuming podcast

8 de Novembre de 2021 a les 12:27

Una moratòria de llicència d'obres de La Bòbila busca trobar un nou emplaçament per la construcció d'habitatges que hauria d'anar a l'entrada del Parc Natural de Collserola

Compartir

Hem parlat als micròfons de Ràdio Desvern amb Laia Flotats, portaveu de JuntsxCat-PAR dels tres sectors: el Garrofers, les Escales i la Bòbila.

Parlava així primer del sector Garrofers, i la construcció d’habitatges en la trama urbana entre Can Mèlich i l’Institut de Sant Just. Exposava així que la modificació de planejament va passar per ple fa molts anys, en un moment en que ella no era regidora.

Fotografia del sector Garrofers

La part promotora, que havia d’iniciar la urbanització i edificació no ho va fer en el seu moment, el 2009, per les obres de l’ATLL i la crisi econòmica. Ara doncs, la Junta de Compensació de la UA2 Garrofers ha reprès el projecte d’urbanització.

Es tracta així de tres sectors, Garrofers, però també les Escales i la Bòbila. Ara doncs, es tira endavant Garrofers, però Flotats assenyalava que els promotors també s’han pronunciat amb la voluntat de tirar endavant les Escales i la Bòbila

La propietat d’aquest sector de Garrofers, que queda fora del parc de Collserola, ha adjudicat i iniciat les obres d’urbanització d’aquesta iniciativa privada a la zona compresa entre la Masia de Can Mèlich i l’Institut Sant Just Desvern.

Laia Flotats a Ràdio Desvern

Aquesta Unitat de Garrofers té una superfície de 3,6 Ha, de les quals quasi 2Ha están qualificades de parc urbà, i una edificabilitat máxima de 12.006 m², amb un total de 102 habitatges, en règim d’habitatge lliure. La tipologia prevista és de blocs petits, de Planta baixa + dos alçades.

La part de la Bòbila, afegia Flotats, sí que és de gran blocs. Explicava que el que sí que va passar per ple és una moratòria de llicències d’obra dels sectors de les Escales i la Bòbila. Així, de moment no es pot tirar endavant l’edificació urbanísticament en aquesta zona. La intenció, és trobar un nou emplaçament de la Bòbila, que ara és just a l’entrada del Parc Natural

Flotats exposava que aquestes obres d’urbanització aprovades pel sector Garrofers, impliquen la preparació de carrers i clavegueram, i després es demanarà la llicència d’obra per edificar. La feina de l’Ajuntament és aprovar els canvis de planejament que plantegen els privats en el sòl que tenen en propietat i que per normes urbanístiques poden desenvolupar. Això és a iniciativa del privat per desenvolupar un sector urbanístic, i és llavors l’Ajuntament qui aprova les modificacions pertinents. Després, és el privat qui, un cop aprovades tira endavant la construcció. 

Flotats remarcava que l’Ajuntament no veu clar que s’edifiqui a la zona de la Bòbila pel tema de la Vall, ja que està situada a l’entrada del Parc Natural. Es tracta en teoria d’una zona on hi anirien destinats 150 habitatges, blocs de pisos de planta baixa + 4 o 5 alçades, és a dir, una edificació molt contundent. És aquí on el sector públic, és a dir l’Ajuntament, pot incidir fent aquesta moratòria i negociar amb els provats per reubicar aquesta construcció en una altra zona de Sant Just, igual que es va fer amb el conveni de la Vall de Sant Just. 

De moment doncs, han començat les obres d’urbanització del sector Garrofers, i dependrà de la velocitat d’aquestes, el començar a edificar.

Ara, cal esperar per veure a quina velocitat avancen aquestes obres d’urbanització del sector Garrofers, i com avança la moratòria del sector La Bòbila i les Escales.