Resuming podcast

9 de Novembre de 2021 a les 12:42

Properament arribarà la zona verda d’aparcament al Barri Centre de Sant Just Desvern

Compartir

L’objectiu és facilitar l’estacionament de vehicles en superfície al veïnat del Barri Centre i incrementar la rotació de vehicles a l’entorn d’aquest sector comercial del municipi.

Hem tingut al regidor de mobilitat, Josep Maria Rañé, als micròfons de Ràdio Desvern, que ha assenyalat que es tracta d’una zona molt concorreguda per persones que no viuen al barri i que ocupen aquestes places d’aparcament

Així, fa temps ja es va instaurar places de zona blava amb tarifes per hora que busquen la rotació constant d’aquest aparcament.

Afegia que ja fa temps que es va dur a terme un estudi que recomanava instaurar zona verda al Barri Centre.

La zona verda vol oferir una alternativa als veïns i veïnes del Barri Centre per a que puguin aparcar amb preferència davant qualsevol altra persona que tingui un vehicle. El que es vol fer ara és engegar la campanya d’informació i, per minimitzar les molèsties durant la campanya de Nadal, aquest novembre se senyalitzaran les places d’estacionament en superfície dels carrers afectats.

S’incrementaran així en 47 les places de zona blava i la resta seran de zona verda, fins a un total de 105 places. A la zona verda podran aparcar amb preferència els vehicles censats dins d’habitatges situats a la zona afectada, entre la Rambla i el Carrer del Mercat, i des del Carrer Major fins Antonino Tenas i Miquel Reverter. Així, després d’aquesta actuació, totes les places d’aparcament del Barri Centre passaran a ser zona blava i verda.

Per poder accedir amb preferència a la zona verda s’haurà de tenir el vehicle censat pagant l’impost de vehicles en un dels habitatges situats dins del Barri. El preu per poder aparcar en aquesta zona pels vehicles censats que té en compte l’ordenança aprovada el mes passat, i que entra en vigor l’1 de gener, és de 18€ anuals. Aquest pagament es podrà fer directament a la màquina de tiquets o via l’APP. 

Els cotxes no censats en aquesta zona podran aparcar-hi, però el preu de la zona verda doblarà el de la zona blava. Així, si el preu era d’1€/hora, ara passarà a ser de 2’15€/hora.

El regidor ha recordat que a partir de les 20h, les zones blaves i verdes deixen de funcionar i que per tant els veïns i veïnes que tornen a aquella hora es pot aparcar a qualsevol plaça. En la resta d’hores, les 105 places donaran una sortida a les persones de la zona que no tenen pàrquing. Afegia que hi ha un estudi fet, que mostra que actualment totes les places de pàrquing interior del Barri estan ocupades, i que per tan, hi ha una demanda no coberta d’aparcament dels veïns i veïnes del barri.

Els principals carrers afectats per aquest canvi doncs, són Dolors Modolell, Bonavista, Mercat, Raval, Antonino Tena, Verge dels Dolors, Miquel Reverter, Rambla, Marquès de Monistrol, Creu, Ateneu, Montserrat i Major. 

Properament, l’empresa municipal PROMUNSA informarà el veïnat sobre els vehicles censats al barri, tarifes, sistemes de pagament, entre d’altres.

Per a més informació podeu enviar un correu electrònic a [email protected], o trucar a l’ajuntament al telèfon 93.480.48.00