Resuming podcast

3 de Desembre de 2021 a les 12:35

Les noves places d’estacionament regulat amb Zona Verda i Blava que s’han pintat aquestes setmanes al Barri Centre no entraran en vigor fins el proper 3 de gener

Compartir

Així ho ha volgut remarcar el portaveu del PSC i regidor de mobilitat, Josep Maria Rañé, ja que han considerat que no calia generar una nova situació d’incertesa i incomoditat, i que per tant, calia esperar a que passessin les compres i els dies de Nadal que generen més mobilitat al Barri Centre.

S’estan pintant ja aquests aparcaments, però no s’aplicaran fins a després de festes. Aquests canvis estan coincidints amb la implementació efectiva dels nous contenidors d’escombraries.

Fotografia de l'Ajuntament de Sant Just

Rañé aclaria que la interacció d’aquests dos punts, ha produït en alguna situaicó un element de replantejament per tal de fer-ho millor i ajustar-se a les novetats evitant el màxim de conflictes.

Rañé ha remarcat que s’ha informat i fet difusió d’aquesta normativa que no s’aplicarà fins al mes de gener, però que aquestes noves places pintades, sobretot les blaves, creen confusió als ciutadans de Sant Just. El fet de que totes les places estiguin pintades recentment, fa difícil distingir quines són noves i quines són les més antigues.

Així, cal remarcar que les places de Zona Blava, que tampoc s’activaran fins al 3 de gener, estan situades en els següents trams de carrer:

  • C. Mossèn Antonino Tenas (entre c. Carles Mercader i pg. Pons)
  • C. Bonavista (entre c. Església i c. Josep Modolell)
  • C. Bonavista (entre c. Església i c. Carles Mercader)
  • C. Josep Anselm Clavé (a tocar del c. Badó)
  • Pl. Jacint Verdaguer
  • C. Ateneu (entre c. Creu i c. Major)

Ara es vol rectificar el que sigui necessari, fent un trencaclosques entre la zona blava, la zona verda, els contenidors i la pròpia mobilitat dels vehicles i els vianants de Sant Just. 

Rañé aclaria però, que de moment el pintat d’aquestes zones està quasi bé acabat.

Pel que fa al funcionament de la Zona Verda, al parquímetre s’hi indicaran les bonificacions per als vehicles de residents, és a dir, els que estan empadronats en carrers del Barri Centre. També s’hi mostraran les tarifes per als vehicles de no residents.

L’objectiu de la Zona Verda és contribuir a millorar l’estacionament veïnal al Barri Centre, mentre que l’ampliació de places de Zona Blava permetrà incrementar la rotació i disposar espais per aparcar el vehicle en una zones amb establiments comercials i de serveis.

En aquest enllaç trobareu un document amb les Preguntes Freqüents respecte aquestes noves places d’aparcament.