Resuming podcast

3 de Maig de 2022 a les 10:36

Aquest dissabte 7 de maig s’inaugura la segona exposició del projecte expositiu ‘MONS’

Compartir

Aquesta segona exposició porta el títol ‘El món reflex’ i presentarà l’obra de sis artistes: María María Acha-Kutscher, Alfonso Alzamora, Mar Arza, Alberto Peral, Dominica Sánchez i Pete Sans, dels comissaris Quim Déu i Laura Baringo

La segona exposició porta el títol ‘El món reflex’ i de la mateixa manera que la resta d’exposicions, presentarà l’obra de sis artistes. L’anterior exposició, ‘El món propi’, es va poder visitar fins el passat 24 d’abril. Ara doncs, és el torn de la segona exposició del cicle, que tancarà finalment els propers mesos amb una última i tercera exposició: ‘El món utòpic’. Totes tres exposicions s’han dissenyat sota el concepte d’àgora, en què el diàleg i la relació de les diferents propostes esdevé un passeig on descobrir els seus múltiples recorreguts. 

L’exposició tindrà un text basat en el filòsof Martin Heidegger que distingeix tres tipus de vivències: l’Umwelt, el món que ens rodeja; el Mitwelt, el món amb els altres; i el Selbstwelt, el món propi, ja tractat en la primera exposició. El món reflex se situa entre el Mitwelt i el Selbstwelt, la relació entre el món propi i l’altra persona, com una espècie de reflex mirall, ja que quan ens sentim vistos per l’altre, ens sentim vius.

El projecte MONS està plantejat com un projecte de llarga durada que s’extén tot el 2022. El món propi, aquesta segona exposició que és més binària i relacional i una tercera part que tindrà lloc a a tardor centrat en el món de les utopies. En aquest cas han volgut ser molt contemporanis en les propostes i artistes que presentaven, i molt diversos amb les narratives que volien ensenyar.

En aquesta edició han seleccionat així sis artistes María María Acha-Kutscher, Alfonso Alzamora, Mar Arza, Alberto Peral, Dominica Sánchez i Pete Sans. 

Busquen plantejar com veiem les coses a través de l’altre, treballant la dualitat en varis artistes. Enlloc d’ensenyar les peces d’una manera convencional, han buscat que les persones es facin pregunten amb el tipus de relacions i diàlegs que es veuran. La tensió i reflex entre relacions de peces s’aplicarà a totes les obres de l’exposició.

MONS acosta a la població de Sant Just un planter de creadores i creadors avantguardistes, alhora que busca la complicitat amb el món local, amb la implicació en formes i iniciatives molt diferents en cadascuna de les tres exposicions d’aquest 2022.

Aquest dissabte a les 12h es durà a terme la inauguració d’El món reflex, amb la presència dels sis artistes i un prejudici.

Deu ha explicat que hi haurà moltes sorpreses que es desvetllaran a la sala, buscant un esquema que fés repensar les coses. En aquesta segona exposició volen parlar del prejudici, entès com el prejudici que tenim quan entrem a una exposició, al jutjar l’obra per l’autoria i no per la seva pròpia dimensió. Vivim així en una cultura pop on el culte de l’autor és molt gran. En aquest cas doncs, han volgut muntar un joc en aquest sentit. 

Dissabte doncs, es podrà gaudir de tot això acompanyats de la música de la santjustenca Claraguilar DJ Set, a la Sala MercArt situada a la 1a planta del Mercat Municipal.