Resuming podcast

1 de Juliol de 2022 a les 12:35

Rebutjada la moció d’urgència que buscava donar solució a les famílies que s’han quedat sense places a l'Escola Bressol Marrecs

Compartir

Presentada pel grup Endavant Sant Just i la regidora no adscrita, buscava oferir solució a aquestes 48 les famílies que s’han quedat sense places a l’Escola Bressol Municipal Marrecs.

Aquesta va quedar rebutjada pels vots a favor d’Endavant Sant Just i la regidora no adscrita, l’abstenció de la CUP i el regidor no adscrit i els vots en contra del PSC, En Comú i ERC.

Laia Flotats al ple municipal de juny

La tinent d’alcalde Gina Pol exposava a Ràdio Desvern que tots els grups municipals comparteixen la mateixa preocupació. Es troben així que actualment hi ha la problemàtica de mancança de places per la població de 0-3 que se solucionarà amb la construcció de la nova Escola Bressol Mainada. Ara per ara però, les famílies que no han entrat a Marrecs, no tenen cap altra opció d’escola pública. Entre la demanda i la posada en funció d’aquest equipament doncs, hi ha un gap.

La solució a aquest problema és la que ocasiona disparitat d’opinions. La proposta que es portava ahir a ple per part d’Endavant Sant Just i la regidora no adscrita és fer un espai d’acollida temporal. ERC, PSC i En Comú SJ consideren però que això no és suficient, ja que creuen que l’escola bressol és una etapa educativa i no només un espai de guarda.

Pol explicava que pel govern no és el mateix obrir portes i tenir persones cuidadores dels infants, que una nova escola bressol. A curt termini exposava també que no és viable la proposta duta a ple. Així ho ha exposat el govern de l’Ajuntament i també la Generalitat, no es pot així habilitar a corre cuita un espai i contractar professionals, ja que caldria fer un procés de licitació. Pol aclaria que comparteixen la preocupació però no la solució, i ha exposat la problemàtica d’aquest boom de naixements que hi ha hagut al nostre municipi arran de la pandèmia. Afegia que lamenten que hi hagi famílies que no puguin optar per l’oferta pública, però que han fet un estudi de places privades i que les famílies poden optar per aquesta opció o per portar els infants a municipis veïns.

En total hi ha 48 famílies que s’han quedat enguany sense plaça a Marrecs. Algunes d’aquestes famílies ja han trobat solucions i d’altres estan contemplant opcions i analitzant les possibilitats. El que ha fet l’Ajuntament és finançar una part de les places d’escola bressol privades a les famílies que s’hagin decantat inicialment per aquesta opció o no hagin entrat a la seva primera opció pública.