Resuming podcast

28 de Febrer de 2023 a les 10:13

En Bici Sense Edat i Accent Social faciliten passejades amb tricicle a les persones grans usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària

Compartir

L’entitat de voluntariat En Bici Sense Edat i Accent Social han signat un conveni perquè les persones usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de Sant Just Desvern, que viuen en soledat, puguin gaudir de passejades per la ciutat amb tricicles elèctrics, especialment adaptats per a la gent gran.

Aquesta activitat, que es realitza per primera vegada en un SAD, promou l’envelliment actiu i fomenta tant la salut física com emocional dels i les usuàries. A més, permet a les persones grans, connectar amb la sensació d’anar amb bicicleta, quan ja no ho poden fer de forma autònoma. Alhora, gaudeixen de l’aire lliure, surten de casa seva i activen el seu cos mentre conversen entre elles i es relacionen amb els voluntaris que duen a terme l’activitat.

Ahir vem tenir a Ràdio Desvern el Carles Sànchez, coordinador d’En Bici Sense Edat, la Teresa, usuària particular del projecte i a la Montse Parés, delegada d’Accent Social.

La Teresa, usuària particular del servei, expressava que des d’En Bici Sense Edat “ho estan fent molt bé, i ajuden molt a les persones que estan soles acompanyant-les”. La Montse ha afegit que "des d’Accent Social van conèixer el projecte a través del capítol de Barcelona on feien passejades a persones usuàries d’equipaments". Des d’Accent Social, coincideixen amb l’entitat en el punt que busquen que les persones grans visquin amb qualitat de vida i benestar, i treballar per la seva participació social per evitar situacions de soledat i d’aïllament. Va ser per aquest motiu que es van posar en contacte amb el Carles Sànchez, per tal de tirar endavant un nou projecte conjunt i poder treballar amb persones usuàries particulars. 

Parés ha assenyalat que “tenen l’objectiu de buscar el benestar i la participació i evitar les situacions de soledat”. Ha posat d’exemple que “hi ha moltes vegades que les persones grans més enllà de les visites de les professionals d’Accent Social en l’atenció domiciliària no veuen ningú al llarg de la setmana, poder gaudir d’aquestes passejades es converteix en un gran salt qualitatiu per totes elles.”

Amb la vocació de seguir acompanyant a les persones usuàries en el seu dia a dia, Accent Social suma aquesta col·laboració a la resta d’iniciatives que desenvolupa en favor del seu benestar. Podeu recuperar l’entrevista completa i conèixer l’experiència de la Teresa mitjançant el podcast que trobareu a la pàgina web de Ràdio Desvern: