Resuming podcast

18 de Maig de 2023 a les 14:12

"Som gent amb ganes de transformar Sant Just des de la justícia social, l'ecologisme i el feminisme"

Compartir

Entrevista a Just Fosalva, cap de llista de Sant Just En Comú Podem, per les eleccions municipals del 28 de maig.

Just Fosalva i la periodista Núria Garcia, en l'entrevista a Ràdio Desvern.

Avui, en l’entrevista als caps de llista per les pròximes eleccions municipals, hem tingut a Radio Desvern a Just Fosalva, candidat a l’alcaldia per Sant Just en Comú Podem.

Fosalva sempre ha tingut una forta vinculació amb el poble, des de l’associacionisme, i ha comentat que va entrar a l’Ajuntament amb ganes de seguir incidint en la vida santjustenca. Afronta aquestes eleccions amb ganes i il·lusió per “continuar millorant Sant Just”

La candidatura de Sant Just En Comú Podem es compon de dinou persones de diverses edats, dels 21 al 89 anys, molt vinculades amb el poble. Fosalva ha remarcat que són persones que venen del món associatiu i sindical, amb perspectiva d’esquerres i amb “ganes de transformar Sant Just des de la justícia social, l’ecologisme i el feminisme”

El cap de llista ha fet una valoració del mandat actual i ha ressaltat algunes polítiques que han dut a terme durant la legislatura, com la creació d'una nova escola bressol, els canvis en la gestió de residus i la recuperació d'aigua a les mines de Sant Just. Ha comentat que se sent especialment orgullós d’aquestes iniciatives, impulsades des de la seva formació.

Fosalva ha expressat que, des del grup municipal, estan molt contents i orgullosos d’aquest mandat, ja que considera que han aconseguit potenciar polítiques d’esquerres que, amb el PSC en majoria absoluta, potser no s’haurien dut a terme

Pel que fa al seu programa electoral, Fosalva posa èmfasi en la política de proximitat, l'escolta ciutadana i la participació. Amb més de 100 propostes, el seu programa inclou tres grans blocs: ‘Sant Just de la gent comuna’, que posa la vida al centre i promou drets, inclusió i creació de comunitat; ‘Sant Just on créixer’, que impulsa l'educació i la cultura com a motors de transformació social i personal; i ‘Sant Just ecologista’, que busca un municipi sostenible i compromès amb la lluita contra el canvi climàtic.

Fosalva destaca algunes mesures concretes com la promoció de l'habitatge de lloguer per fomentar la rotació i la inclusió, l'impuls de fonts d'energia renovable i la creació de comunitats energètiques, la protecció del territori davant possibles agressions i la creació d'una targeta ciutadana per facilitar l'accés als serveis municipals.

 L’alcaldable considera que, durant el passat mandat, han aconseguit “treure molt de suc” al regidor que tenien i que han pogut fer molta feina. D’aquesta manera, espera obtenir bons resultats a les properes eleccions municipals i augmentar el nombre de regidors per Sant Just En Comú Podem. 

Pel que fa a possibles pactes un cop passades les eleccions, el cap de llista deixa clar que estan oberts a col·laborar amb altres forces polítiques d'esquerres que comparteixin els seus valors i propòsits. No obstant això, subratlla que tenen clar que no pactaran amb l'extrema dreta i, en principi, tampoc amb la dreta. Però estan oberts a escoltar propostes per tal de valorar quins pactes estan disposats a acceptar i quins no, sempre que encaixin dins de les seves línies polítiques.

Podeu veure l'entrevista completa al següent vídeo de Ràdio Desvern: