Resuming podcast

24 de Maig de 2023 a les 13:47

"Vull fer una república de Sant Just per no haver de dependre d'altres administracions"

Compartir

Entrevista a Kiko Ferrer, cap de llista de Som-hi Sant Just - VIVA! per les pròximes eleccions municipals.

Continuant amb les entrevistes als caps de llista dels grups municipals que es presenten a les pròximes eleccions del 28 de maig, avui hem tingut a Ràdio Desvern a Kiko Ferer, cap de llista de Som-hi Sant Just - VIVA!

Kiko Ferrer i la periodista Núria Garcia en l'entrevista a Ràdio Desvern.

Kiko Ferrer ha presentat la seva candidatura per a les properes eleccions municipals amb una proposta basada en els valors nacionalistes, moderats i liberals. En l’entrevista ha destacat la seva trajectòria política i les seves propostes per a la localitat.

Ha començat explicant que la seva vocació política va néixer arran del procés independentista. "Vaig veure que havia de fer alguna cosa i l'eina era la política", ha afirmat. Tot i venir inicialment de la part convergent, Ferrer ha estat afiliat a diversos partits en els últims anys. Però ha reivindicat que la seva trajectòria sempre ha estat nacionalista, moderada i liberal. Ha assegurat que aquesta no ha estat una muntanya russa, sinó una continuïtat coherent amb els seus ideals. Des de Convergència fins a Som-hi Sant Just - VIVA!, Ferrer ha buscat una plataforma política que defensi els seus principis.

En relació amb la seva tasca com a regidor en l'últim mandat, Ferrer ha destacat que ha centrat els seus esforços en presentar mocions i propostes per millorar Sant Just. "Vull deixar per escrit totes les coses que proposo perquè no es posin la medalla altres persones", ha afirmat. Amb els seus cinc eixos principals de campanya - seguretat, neteja, habitatge, impostos i animals - Ferrer assegura que busca donar veu a les preocupacions i necessitats dels ciutadans.

Entre les seves propostes destacades, Ferrer ha destacat la importància de la seguretat, reforçant la policia local amb agents cívics de dia i serenos de nit, així com un patrullatge de barri per augmentar la seguretat preventiva i reduir la dependència d'altres institucions. Ha afirmat que vol “fer una república de Sant Just per no haver de dependre d’altres administracions”. 

Pel que fa a l'habitatge, el candidat defensa l'ús dels recursos existents per promocionar pisos i facilitar-ne l'accés als joves de la localitat, amb una proposta de pisos niu, també per a persones en situació complicada. Ha assegurat que això permetria donar cobertura a 300 joves anualment, amb un pressupost d’un milió d'euros.

Amb relació a la neteja i gestió dels residus, Ferrer ha criticat la “mala gestió dels actuals socis de govern” i ha promès treure les targetes dels contenidors si és elegit alcalde. 

Respecte a la mobilitat, proposa implementar un autobús municipalista que circuli pels diferents barris, oferint servei de dia i de nit, a més de realitzar un recorregut cultural per la localitat.

Pel que fa al comerç, Ferrer ha destacat la importància de donar suport al comerç de proximitat. Pretén explorar noves xarxes i eines per impulsar el comerç local, promocionant la compra online i proporcionant ajuts directes al sector. També es comprometen a simplificar i accelerar el procés d'obtenció de llicències d'activitats, introduint canvis en el departament d'activitats i d'obra per a una major eficiència. 

Ha puntualitzat que, si surt elegit alcalde, pretén potenciar els processos participatius. Ha assegurat que, qualsevol pressupost que pugi d’un milió d’euros el consultarà amb la ciutadania

Finalment, Ferrer ha subratllat la seva disposició a pactar amb qualsevol de les candidatures que es presenten. Opina que l'objectiu principal és sumar esforços en benefici del poble i deixar de banda les qüestions personals. 

Podeu veure l'entrevista completa al següent vídeo de Ràdio Desvern: