Resuming podcast

29 de Maig de 2023 a les 13:48

El PSC a les portes de la majoria absoluta a Sant Just després de les eleccions municipals

Compartir

Els socialistes tornen a guanyar les eleccions millorant resultats i entren les formacions del PP i VOX al consistori.

Els resultats de les eleccions municipals del 28 de maig han generat un escenari polític amb alguns canvis significatius al consistori de Sant Just. Amb un total de 17 regidors en joc, el PSC s'ha apropat a la majoria absoluta, obtenint un total de 8 regidors, amb 3.336 vots que suposen un 39,47% del total.

Aquesta victòria suposa un increment d'un regidor per al PSC respecte a les passades eleccions municipals, passant de 7 a 8 regidors. D'altra banda, els 4 regidors que tenia Junts les eleccions passades han quedat repartits entre Endavant Sant Just i Junts, amb dos regidors cada formació, amb 842 i 840 vots respectivament. ERC ha disminuït la seva representació a 1 regidor, amb 734 vots, mentre que Sant Just En Comú Podem i la CUP han mantingut el seu únic regidor, amb 713 i 606 vots respectivament.

Com a novetat, entren al consistori les formacions del Partit Popular i VOX, que no tenien representació al passat mandat. Els dos partits entren amb un regidor, amb 617 vots del PP i 457 de VOX. 

La formació Som-hi Sant Just - VIVA! no ha aconseguit els vots suficients per treure un regidor i s’ha quedat amb el 2,51% dels vots, és a dir, 212 vots.

Els resultats actuals obren la possibilitat d'un possible pacte entre el PSC i Sant Just En Comú Podem, tal com s'havia establert en les eleccions anteriors, ambdós partits sumant un total de 9 regidors, assolint la majoria absoluta

Podeu consultar tots els resultats desglossats en els diferents col·legis electorals en el següent enllaç

Les primeres declaracions dels caps de llista dels diferents grups municipals

Ràdio Desvern es va posar en contacte amb quasi tots i totes les caps de llista de les formacions municipals després del recompte, per comentar com havien rebut els resultats. 

Joan Basagañas, guanyador de les eleccions amb uns resultats millors que els de les anteriors, està molt content i comenta que s'esperaven uns bons resultats. Comenta que era un repte complicat fer el relleu de l'anterior alcalde, Josep Perpinyà, però que, des del principi, va rebre molt suport i s'ha notat als resultats

Laia Flotats, cap de llista de la segona força guanyadora de les eleccions, Endavant Sant Just, comenta que han estat treballant molt durant aquests anys i s'ha notat als resultats, amb els que estan molt contents. Pel que fa a possibles pactes, Laia Flotats comenta que són una força municipalista sense lligams i que no descarten l'opció amb els guanyadors de les eleccions per formar govern.

Ramon Figuerola, cap de llista de Junts, expressa que estan eufòrics amb els resultats. Partien de no tenir representació i han sortit d'aquestes eleccions com a tercera força, a dos vots de diferència de la formació Endavant Sant Just. 

Sergi Seguí, d'ERC, comenta que tenien esperances en aquestes eleccions i que tenien opcions de mantenir els tres regidors o, fins i tot, de créixer una mica. Per tant, no s'esperaven aquests resultats

Just Fosalva, cap de llista de Sant Just En Comú Podem, està satiset amb els resultats. Des de la formació tenien l'esperança de treure el segon regidor, però no ha estat una sorpresa per ells mantenir-se amb només un

Enric Salvadores, del Partit Popular, ha comentat que des del partit estan contents amb els resultats, però esperaven treure una mica més, arribant al segon regidor. Però la valoració que fan és positiva, ja que han aconseguit una representació que no tenien en la passada legislatura.

Ràdio Desvern es va intentar posar en contacte amb Aleix Abadia, cap de llista de la CUP, però no va aconseguir-ho.

Gina Clavijo, cap de llista de VOX, comenta que està contenta per haver aconseguit un regidor, però trista per no haver-ne tret més. Considera que han treballat molt i espera estar a l'altura sent regidora a l'Ajuntament.

L'emissora tampoc va aconseguir posar-se en contacte amb Kiko Ferrer, cap de llista de Som-hi Sant Just - VIVA!, la formació que no va aconseguir treure suficients vots per entrar a l'Ajuntament.