Resuming podcast

16 de Juny de 2023 a les 12:00

Govern de coalició entre PSC i Sant Just en Comú a Sant Just

Compartir

Amb Joan Basagañas i Camps com a alcalde, la coalició reeditada tindrà majoria absoluta a l'Ajuntament.

Joan Basagañas (PSC) i Just Fosalva (SJ ECP) es donen la mà després de signar l'acord de govern aquest matí.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Sant Just en Comú Podem (SJ ECP) han acordat formar de nou un govern de coalició a l’Ajuntament de Sant Just Desvern. Joan Basagañas i Camps assumirà el càrrec d'alcalde del municipi, amb el suport dels vuit regidors socialistes i del regidor de SJ ECP, Just Fosalva.

L'acord s’oficialitzarà demà dissabte 17 de juny durant l'acte de constitució a la sala del Cinquantenari de l’Ateneu. El nou govern, amb majoria absoluta, es compromet a mantenir una actitud de diàleg amb la resta de grups de l’oposició.

El programa de govern 2023-2027 s'ha forjat a partir de la confluència dels eixos principals dels dos programes electorals. L'objectiu principal serà garantir la governabilitat de Sant Just Desvern, amb una visió estratègica de futur, d’esquerres, feminista, ecologista i catalanista.

Gina Pol Borràs, primera secretària del PSC, i Agustí González Baranda (SJ ECP) signant l'acord de govern aquest matí.

PSC i SJ ECP es comprometen a desenvolupar el conjunt de mesures a aplicar durant el mandat (Pla d’Acció Municipal i Pla d’Inversions Municipals) d’acord amb 17 línies estratègiques. Entre aquestes, destaquen l’habitatge, el desenvolupament urbanístic, la convivència i la seguretat ciutadana, la garantia dels drets socials bàsics, l’educació i una nova governança més participativa.

Gina Pol, primera secretària del PSC, i Just Fosalva, candidat a l'alcaldia de Sant Just en Comú Podem, han expressat la seva satisfacció per l'aliança entre els dos partits, que descriuen com a resultat de molts anys de comprensió mútua. Ambdues parts han destacat la importància de tenir un equip cohesionat per a Sant Just. Segons ells, hi ha molta feina a fer i estan preparats per afrontar els reptes que es presenten.

Aquestes últimes setmanes s’han estat reunint per elaborar el pacte de govern. Gina Pol ha explicat que es van reunir amb ERC per proposar-los un tripartit, però el grup municipal ha decidit restar a l’oposició

Ambdós polítics han expressat la seva il·lusió per aquesta nova etapa de govern.

Podeu escoltar l'entrevista completa al següent pòdcast:

Podeu consultar el document del pacte i la composició del Cartipàs Municipal: