Resuming podcast

26 de Gener de 2024 a les 10:10

El Consell Esportiu del Baix Llobregat llança el seu nou pla d'igualtat de gènere

Compartir

Amb l'objectiu d'adaptar-se als canvis socials, el pla es mantindrà actiu fins al 2027 per fomentar la igualtat en l'esport. 

El Consell Esportiu del Baix Llobregat ha presentat el seu segon pla d’igualtat, desenvolupat amb la col·laboració de la Consultoria MiT, especialitzada en polítiques d’igualtat de gènere. Aquest pla, que romandrà vigent fins al 2027, busca adaptar-se als avenços recents en matèria de gènere i respondre a les necessitats actuals de la societat.

El pla pretén incorporar la igualtat de gènere en la gestió i la cultura interna del CEBLLOB, amb l'objectiu d'eliminar qualsevol desequilibri i desigualtat existent entre dones i homes. A més, vol introduir la perspectiva de gènere en tots els processos de gestió de persones.

Aquesta iniciativa sorgeix del compromís del Consell de treballar per un esport amb valors on la participació de nens i nenes en igualtat a totes les activitats esportives sigui una realitat. Això implica garantir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en l'àmbit intern per a liderar i exemplificar aquest objectiu en l'àmbit esportiu de la comarca.

A més del pla d’igualtat, l'entitat disposa d'un protocol per la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i d'un canal ètic per a reportar conductes indegudes o violacions ètiques.

Per a més informació sobre les iniciatives del Consell i el seu pla d’igualtat, es pot consultar la secció de transparència al portal web de l'entitat a https://cebllob.cat/transparencia-2/.

Eva Calbó, secretària tècnica i gerent de l’entitat, ha ressaltat la necessitat de renovar el pla per a alinear-lo amb els progressos en igualtat de gènere, així com per complir amb la normativa vigent, com els Reials Decrets 901/2020 i 902/2020, que regulen els plans d’igualtat i la igualtat retributiva entre homes i dones. Això inclou també les lleis catalanes en matèria d’igualtat, violències masclistes i LGTBI.