Resuming podcast

6 de Febrer de 2024 a les 10:39

Una mirada històrica al conflicte nord-irlandès: conferència de l'AUGGE amb el Dr. Daniel Roig Sanz

Compartir

Explorant els orígens i la resolució del conflicte des de 1921 fins als Acords de Divendres Sant, en una xerrada a l'auditori de La Mallola. 

La pròxima conferència organitzada per l'Aula Universitària de la Gent Gran d'Esplugues i Sant Just (AUGGE) pretén fer un profund recorregut històric per entendre el complex conflicte nord-irlandès. Titulada ‘El conflicte nord-irlandès (1921-68/98)’, aquesta xerrada serà dirigida pel Dr. Daniel Roig Sanz, doctor en Història Contemporània i professor associat d'Història Contemporània i Història social a la Universitat de Barcelona.

La conferència abordarà preguntes fonamentals sobre el conflicte a Irlanda del Nord. Per què aquesta regió forma part del Regne Unit? Per què encara avui en dia es manté com un conflicte latent que divideix les comunitats catòliques i protestants? És només una qüestió d'identitat o té arrels profundament històriques? Tot això ho tractarà Roig. 

La xerrada pretén oferir una visió històrica completa, explorant els esdeveniments des de la partició de l'illa el 1921 fins als Acords de Divendres Sant del 1998, que van suposar un pas crucial en la resolució del conflicte.

La conferència tindrà lloc a les 18 hores a l'Auditori de la Residència La Mallola. L'entrada serà gratuïta per als socis de l'AUGGE, mentre que els no socis podran assistir amb una aportació de 5 euros.