Resuming podcast

9 de Febrer de 2024 a les 10:42

Desarticulada una banda criminal itinerant amb més de 100 ordinadors sostrets en el Baix Llobregat i el Bages

Compartir
  • Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes pel robatori en empreses de diverses localitats, incloent-hi Sant Just Desvern, on va començar la sèrie de delictes. 

  • La investigació continua oberta amb la possibilitat de més detencions.

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup criminal itinerant responsable de nombrosos robatoris a empreses en les comarques del Baix Llobregat i el Bages. Aquesta banda, particularment activa des de setembre de l'any passat fins a finals de 2023, va iniciar la seva onada de delictes a Sant Just Desvern, estenent-se posteriorment a altres localitats. En total, han comès quinze robatoris, majoritàriament de material informàtic, amb més de 100 ordinadors sostrets.

El primer cas registrat que va alertar les autoritats va tenir lloc a Sant Just Desvern, marcant l'inici d'una sèrie de robatoris que van causar alarma entre les empreses locals. Els lladres utilitzaven vehicles de lloguer per als robatoris, complicant així les tasques d'identificació. Operaven de nit, irrompent en polígons industrials i forçant les entrades a les empreses, sempre ocultant la seva identitat amb passamuntanyes i guants.

Els lladres van oblidar una motxilla en una de les seves incursions. Aquesta motxilla contenia el nom d'una altra empresa afectada, proporcionant una pista clau als investigadors. Aquest fet, juntament amb l'anàlisi de les càmeres de seguretat i altres investigacions, va portar a la detenció de tres homes d'entre 23 i 34 anys, el passat 1 de febrer a l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona, tots amb antecedents per fets similars.

A més de Sant Just Desvern, els robatoris es van estendre a Sant Fruitós de Bages, Manresa, Santpedor, Sant Joan Despí, Sant Andreu de la Barca i Sallent. En cinc dels quinze casos, el valor dels objectes sostrets va superar els 20.000 euros.

Amb els detinguts ja a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 d’Esplugues de Llobregat, la investigació continua activa i no es descarta que hi hagi més detencions en un futur pròxim.