Resuming podcast

12 de Febrer de 2024 a les 13:54

L'investigador Jordi Levy assegura que és molt difícil fer-se una idea sobre els possibles futurs impactes de la IA

Compartir

L'expert en intel·ligència artificial santjustenc torna a l’Ateneu a oferir una conferència per debatre sobre els avenços i reptes d’aquesta tecnologia, el 21 de febrer.

Jordi Levy en l'entrevista a Ràdio Desvern.

L'investigador santjustenc Jordi Levy, vinculat a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC, tornarà a l'Ateneu de Sant Just el 21 de febrer per a oferir una segona xerrada sobre com la intel·ligència artificial (IA) està influint i transformarà les nostres vides en el futur pròxim.

Levy, que es va unir a l'institut l'any 1989, subratlla que la IA, i en particular les xarxes neuronals, és un camp amb dècades d'història, però que ha experimentat un creixement exponencial recent gràcies a l'escalat de la tecnologia i l'accés a grans volums de dades. Explica que aquesta branca de la IA, que inicialment es va desenvolupar als anys 80, ha guanyat terreny en aplicacions pràctiques gràcies a l'augment de la capacitat de processament dels ordinadors.

Levy, especialitzat en el camp de la lògica i el raonament dins la IA, assenyala que malgrat els grans avenços en xarxes neuronals, encara queda molt camí per a equiparar les capacitats cognitives superiors dels humans amb les màquines. 

Durant la seva primera xerrada a l'Ateneu al gener, va centrar-se a explicar els aspectes tècnics de la IA, però va observar que les preguntes del públic es van inclinar més cap a l'impacte futur d'aquesta tecnologia, tema que serà el focus de la seva pròxima presentació.

Levy també ha comentat que, mentre la IA pot resoldre tasques repetitives i oferir solucions a problemes complexos, encara hi ha limitacions significatives, sobretot en tasques que requereixen un alt grau de raonament o creativitat humana.

Amb l'increment de la demanda en el grau d'IA a les universitats i l'interès creixent de les institucions i administracions, Levy remarca la importància de la regulació, especialment quant a la qualitat i biaix de les dades fetes servir per entrenar models d'IA. A més, assenyala els desafiaments ètics i socials que aquesta tecnologia planteja, com la substitució de professions i la capacitat de replicar veus i imatges humanes.

El pròxim 21 de febrer, Levy compartirà les seves reflexions a l'Ateneu en la conferència ‘Com impactarà la intel·ligència artificial en les nostres vides: ara i en un futur pròxim’, a les 19:30h a la Sala Piquet. 

De moment, podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: