Resuming podcast

22 de Febrer de 2024 a les 10:14

‘La música de les proteïnes’: un viatge sonor entre ciència i música a l'Espai Carme Malaret

Compartir

Ernest Giralt, científic i músic, explora la relació entre estructures proteiques i melodies.

L'Espai de lliure creació Carme Malaret acollirà un esdeveniment on la ciència i la música es fusionen, el pròxim dijous 29 de febrer, a les 19.30 h. El científic i músic Ernest Giralt presentarà la seva obra ‘La música de les proteïnes’, en una mostra educativa i inspiradora.

Ernest Giralt, Catedràtic de Química Orgànica a la Universitat de Barcelona i professor emèrit a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB), ha trobat en les estructures tridimensionals de les proteïnes no només objectes d'estudi científic, sinó també fonts d'inspiració musical. En aquesta sessió, revelarà com la bellesa invisible d'aquestes estructures a nivell molecular es transforma en melodies i harmonies.

L'acte presentarà tres peces curtes: dues per a quartet de corda i una per a marimba. Giralt també compartirà el seu procés creatiu, oferint una perspectiva singular sobre com la ciència pot influir en l'art, i viceversa.

A més, Giralt aprofundirà en la intersecció entre ciència i art, una relació sovint oblidada però profundament enriquidora. La seva obra planteja preguntes fonamentals sobre el paper de la ciència en l'art contemporani i com l'estètica pot influir en el treball diari dels científics.

Aquesta presentació forma part de la sèrie Mostra X-Press, una iniciativa que busca explorar i debatre el paper de la ciència en l'art i la cultura contemporanis. L'entrada és gratuïta i oberta a tothom.