Resuming podcast

22 de Febrer de 2024 a les 12:52

Endavant Sant Just creu que el nou institut escola no hauria d'obrir només amb I3

Compartir

Entrevista a Laia Flotats, portaveu d’Endavant Sant Just, per repassar l'actualitat política santjustenca. 

Laia Flotats en l'entrevista a Ràdio Desvern.

En una entrevista recent, Laia Flotats, portaveu d’Endavant Sant Just, ha posat de manifest la importància del nou institut escola que s'obrirà a Mas Lluí, un projecte clau per al futur educatiu de la localitat. Flotats ha destacat que, tot i ser una iniciativa necessària, l'institut escola començarà només amb dues línies d'I3, deixant de banda altres grups d'edat més grans, una situació que podria no satisfer les necessitats de les famílies de la zona.

La portaveu ha comentat que la necessitat d'aquest nou centre educatiu és més evident que mai, ja que Sant Just té una alta natalitat, sobretot al barri de Mas Lluí, i les escoles actuals estan desbordades. Flotats ha expressat la seva preocupació pel fet que aquesta nova escola no pugui oferir una solució completa per a les famílies que ja tenen fills escolaritzats en altres escoles de Sant Just. Aquesta mancança en l'oferta educativa podria perpetuar els problemes de mobilitat i no alleujar la pressió sobre altres escoles de la localitat.

A més del tema de l'educació, Flotats ha abordat altres qüestions rellevants de política santjustenca. Ha criticat la nova taxa de residus, comentant que es vol implementar de manera precipitada. Ha expressat preocupacions sobre la implementació d'aquesta taxa abans de tenir ben controlada la fiabilitat i la seguretat jurídica dels xips als contenidors, per exemple. També ha parlat sobre la pèrdua del patrimoni històric del municipi, citant la Torre de L'Hereu com un exemple de la falta d'estratègia per a la preservació del patrimoni local.

En temes de planificació urbana, Flotats ha destacat la necessitat de mantenir la singularitat de Sant Just malgrat l'augment de la seva població. Això inclou la protecció del patrimoni natural, com la zona de la bòbila, les escales i Garrofers, o el patrimoni històric, com edificis com la Torre de l’Hereu. 

Flotats També ha reiterat el suport d’Endavant Sant Just per la construcció del pont de Mas Lluí, que consideren essencial per a la millora de la mobilitat a la zona. 

Pel que fa als serveis municipals, la portaveu ha criticat la manca d'inventari en el manteniment preventiu dels elements urbans del poble, com bancs, fanals o papereres, i ha expressat la necessitat d'una biblioteca més gran i moderna que pugui acomodar el creixent nombre d'habitants.

Podeu escolar l’entrevista completa al següent pòdcast: