Resuming podcast

23 de Febrer de 2024 a les 10:48

Nova àrea d'intercanvi a Esplugues de Llobregat: potenciar la mobilitat sostenible

Compartir

El projecte, finançat per la UE, uneix bus, tramvia i bicicletes per millorar la connectivitat al Baix Llobregat.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat han presentat una nova àrea d’intercanvi del pont d’Esplugues. Una actuació duta a terme per l’AMB on s’han senyalitzat el conjunt d’estacions i parades que hi ha en l’entorn immediat d’aquest punt, ubicat a la carretera de Laureà Miró amb l’avinguda de Cornellà.

La nova àrea d'intercanvi és una de les més importants del Baix Llobregat i compta amb quatre parades de bus, una estació de TRAM, una estació d'AMBici i un Bicibox, tots situats a una distància de 50 a 300 metres entre ells. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar la intermodalitat i oferir als ciutadans múltiples opcions de transport públic.

La inversió en aquesta àrea d'intercanvi ha estat de 109.000 €, finançats amb fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència de la Unió Europea - NextGenerationEU. Entre les millores, s'han renovat marquesines, afegit nous vinils informatius i instal·lat un tòtem a l'estació de TRAM.

L'AMB preveu la creació de 21 noves àrees d'intercanvi a la metròpolis de Barcelona, amb l'objectiu de millorar la connectivitat i la comoditat dels usuaris del transport públic. Aquestes iniciatives són part del Pla Metropolità de Mobilitat Urbana 2019-2024 i busquen ressaltar la importància de la mobilitat sostenible dins de l'estratègia global de la ciutat.