Resuming podcast

23 de Febrer de 2024 a les 10:54

El Baix Llobregat entra al nivell 2 del Pla Alfa

Compartir

El Departament d'Interior de la Generalitat actualitza l'alerta a diverses comarques catalanes a causa de les condicions meteorològiques adverses.

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha actualitzat la situació del Pla Alfa, activant el nivell 2 de risc a la comarca del Baix Llobregat, entre altres regions, a conseqüència de les actuals condicions meteorològiques.

Aquesta mesura, ha entrat en vigor a les 00:00 hores d’avui, 23 de febrer de 2024, i comporta una sèrie d'actuacions preventives destinades a minimitzar les possibilitats d'incendi a les zones boscoses i de vegetació de la comarca.

El Baix Llobregat, conjuntament amb altres comarques de l'àmbit regional de Barcelona, l'Alt Penedès, Garraf i Vallès Occidental, han estat incloses en aquesta alerta preventiva, juntament amb part de la Catalunya Central i la majoria de comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre. 

El Pla Alfa

És un procediment operatiu clau per al Cos d'Agents Rurals, que es posa en marxa davant situacions que suposen un elevat perill d’incendi forestal. Amb una escala de quatre nivells, des del 0 fins al 3, el pla estableix protocols específics d'actuació per a cada grau de risc, incloent-hi des de la vigilància fins al control d'activitats potencialment perilloses en zones forestals.

Els residents i visitants de la comarca del Baix Llobregat han de ser conscients de les restriccions i recomanacions emeses pel govern, i se'ls encoratja a seguir les directrius dels Agents Rurals per garantir la seguretat de tothom. Les autoritats locals demanen especial atenció a no fer activitats que puguin generar incendis, com ara barbacoes, cremes de residus agrícoles o altres pràctiques de risc en aquest període de vulnerabilitat.

Per a més informació, es pot accedir al mapa i detalls del Pla Alfa a través de la pàgina web de la Generalitat, on es proporciona orientació detallada sobre les mesures a seguir i l'estat actualitzat de l'alerta.