Resuming podcast

1 de Març de 2024 a les 13:50

“A dia d’avui, no hi ha un altre lloc viable per al nou pavelló”

Compartir

Entrevista a Gina Pol Borràs, portaveu del PSC a Sant Just, per parlar de l’actualitat política santjustenca. 

Gina Pol Borràs en l'entrevista a Ràdio Desvern.

En una entrevista a Ràdio Desvern, Gina Pol Borràs, portaveu del PSC a Sant Just, ha abordat diversos temes d'actualitat política a la localitat. Al ple de febrer celebrat ahir, es va aprovar el projecte d'un nou poliesportiu a Mas Lluí. El projecte, que inclou també un aparcament i la desviació del camí de la Salut, ha generat debat, amb el suport de l'equip de govern, però amb les abstencions i vots en contra de la resta de grups.

Pol Borràs ha reconegut la complexitat de la situació, indicant que l'Ajuntament ha de considerar les diferents inquietuds de la comunitat, però ha afirmat que actualment no existeix un altre emplaçament viable per al complex. També ha mencionat que s'han fet reunions amb la plataforma veïnal contrària a l'equipament, per arribar a acords. Però la regidora ha assegurat que a Mas Lluí hi ha una de les últimes grans pastilles d'equipaments que hi ha al poble i que, per tant, és l’únic lloc viable per aquest nou projecte.

Un altre punt d’importància del ple ha estat l’aprovació de la posada a disposició de terrenys al Departament d’Educació per a la instal·lació de mòduls escolars temporals per al futur Institut escola de Mas Lluí. La regidora ha explicat que la mesura és necessària per a l'expansió educativa, malgrat les incerteses entre les famílies. Aquests mòduls començaran només amb dues línies d’I3, que aniran avançant en aquest espai fins que puguin fer el salt al nou equipament a Mas Lluí. Un cop hi hagi la nova escola, no s’obriran la resta de cursos, per decisió del Departament. 

En referència a la vaga del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), Gina Pol ha destacat la dificultat de municipalitzar el servei a causa de la lentitud administrativa, però reconeix les necessitats de millora en les condicions laborals del sector.

Pel que fa a les mesures per afrontar la sequera, la portaveu ha explicat que Sant Just és un dels municipis on es reduirà la pressió de l'aigua a partir de l'11 de març. Malgrat això, assegura que les proves ja realitzades indiquen que els ciutadans no notaran canvis significatius.

Finalment, Pol ha parlat sobre les iniciatives per commemorar el Dia de la Dona, incloent-hi un sopar-espectacle amb cabaret i la creació de cercles de dones per a l'autoconeixement i suport mutu. També ha reconegut la necessitat d'atreure a un públic més jove en les polítiques de gènere de l'Ajuntament, tot admetent que encara no s'ha aconseguit treballar de manera col·lectiva amb aquest segment de la població.

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: