Resuming podcast

7 de Març de 2024 a les 13:47

El Sopar de la Fam a Sant Just: solidaritat per a projectes socials a Colòmbia i Txad

Compartir

Organitzat per Justícia i Pau i Mans Unides, aquest esdeveniment del 16 de març recaptarà fons per millorar l'educació i les condicions de vida en regions vulnerables.

Justícia i Pau de Sant Just organitza, un any més, el Sopar de la Fam, una iniciativa solidària per recaptar fons per projectes socials, organitzada conjuntament amb l’ONG Mans Unides. Enguany, tindrà lloc el 16 de març a les 20h als locals de la Parròquia de Sant Just. 

En una entrevista a Ràdio Desvern, Jesús Castro, president del grup Justícia i Pau de Sant Just, i Angelina Gasull, membre del grup, han donat detalls de l’edició d’enguany i sobre quins dos projectes seran els beneficiats dels diners recaptats. 

Durant el sopar, que tindrà lloc a un local de la parròquia després de la missa familiar, es presentarà el projecte de Mans Unides, es farà un repàs dels projectes de l'any anterior i s’explicaran els dos projectes d’enguany. Tot seguit, es farà el sopar, que consistirà en pa amb oli i aigua, per sensibilitzar sobre les difícils condicions de vida d'algunes regions del món.

Els dos projectes són gestionats per Mans Unides i, aquest any, el focus està posat en el canvi climàtic i els seus efectes sobre les poblacions més vulnerables. Els beneficis aniran destinats a dos projectes, un a Colòmbia i l’altre al Txad.

Inclouen la defensa dels drets del poble indígena Wayúu a Colòmbia i la millora de l'accés a l'educació secundària en el medi rural a Txad. Amb un pressupost total de més de 200.000 euros, aquests projectes pretenen fer front a les carències en infraestructures educatives, aigua i altres necessitats bàsiques.

Projectes beneficiaris

El projecte de Colòmbia, incidirà en tres línies d’acció: desenvolupament de les capacitats locals en diferents àmbits, resposta a les necessitats bàsiques nutricionals amb especial atenció als infants i enfortiment de la producció agropecuària i tèxtil. Els beneficiaris directes seran 2.417 persones i té un pressupost de 128.058€. 

El projecte del Txad pretén dotar un centre d’educació secundària de les infraestructures necessàries. Per això es construirà un edifici amb 4 aules equipades i 2 blocs de latrines. El terreny ha estat cedit per les autoritats locals. També es farà costat a la DIDEC en la posada en marxa de formació permanent per als educadors de la zona. Es beneficiaran 200 alumnes, a més dels seus 15 professors. També els 153 educadors receptors dels processos de formació. Té un pressupost de 74.995€.

Jesús Castro, ha volgut fer una reflexió sobre el perquè d'aquests projectes:

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: