Resuming podcast

12 de Març de 2024 a les 10:49

Ja s'ha reduït la pressió d'aigua a Sant Just Desvern

Compartir

AGBAR i l’AMB implementen mesures d'estalvi, amb un impacte mínim previst per als residents, per respondre a la situació de sequera.

A Sant Just Desvern es redueix la pressió de l'aigua en resposta a la greu sequera que està afectant la regió. A partir d’ahir, 11 de març de 2024, AGBAR i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han implementat una reducció de la pressió de l'aigua en totes les llars del municipi, en una mesura que busca conservar els recursos hídrics.

Aquesta reducció, d’1,5 kg/cm², és part del Pla Metropolità de Contingència Operacional en temps de sequera aprovat per l'AMB. L'objectiu és minimitzar el consum d'aigua per poder estirar els recursos en cas que les condicions no millorin a mig termini. Tot i la reducció de la pressió, no s'espera que aquesta sigui perceptible per als habitants.

Domicilis amb un alt consum d’aigua

A més, els domicilis de l'àrea metropolitana que superin el consum d'aigua establert (200 litres per habitant i dia) rebran una comunicació per correu postal sol·licitant que redueixin el seu consum. També se'ls recordarà les prohibicions establertes per decrets de sequera de l'Agència Catalana de l'Aigua, com ara omplir piscines privades, regar jardins particulars i rentar vehicles (excepte en establiments especialitzats).

L'ajuntament disposa de la potestat d'obrir expedients als usuaris que incompleixin amb aquestes normatives, podent aquestes resultar en sancions econòmiques.

Consum municipal

Pel que fa al consum d'aigua municipal, l'Ajuntament de Sant Just Desvern ha aconseguit reduir el 60% del consum d'aigua municipal des del 2022 gràcies a diverses mesures, incloent-hi l'eliminació del reg per netejar carrers i la minimització del reg a zones verdes. A més, s'ha fet una inversió de més d'1 milió d'euros en la millora de la xarxa de subministrament.

Per a més informació, es pot consultar el portal de la sequera de la Generalitat de Catalunya.